logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Van, ahol köd nehezíti a közlekedők dolgát – így alakul a keddi időjárás

| Szerző: hirado.hu
Tartós sűrű köd is előfordulhat a Dunántúl egyes régióiban, viszont napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok és naposra fordul az időjárás. Jelentős csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő. Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve jó eséllyel a főváros térségében azonban nem várható változás, továbbra is borult, párás marad az idő. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző.

Kedd délután várható időjárás. (Fotó: met.hu)

Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő. Északnyugat felől hidegfront felhősávja érkezik, és halad fokozatosan délkelet felé. Eközben a nappal is megmaradó rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik, illetve több helyen számíthatunk párásságra, ködre is. Szitálás, gyenge eső előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Kedd este várható időjárás. (Fotó: met.hu)

Az éjszaka folyamán a Dunántúlon képződött tartós, sűrű köd napközben várhatóan fokozatosan megemelkedik, feloszlik. Az északkeleti harmad magasabban fekvő, felhőben lévő területein általában korlátozott látási viszonyok várhatók az időszak alatt.

A kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

Ajánljuk még