logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lovasrendőrök vigyázzák a rendet a temetőkben

A legtöbb temetőnél hosszabb nyitvatartással és az autóforgalom átmeneti korlátozásával próbálják elkerülni a zsúfoltságot. Ezekben a napokban a rendőrség megerősített szolgálatot lát el a sírkertekben és azok környékén – számolt be az M1 Híradó.

Már kora délelőtt elfogytak a parkolóhelyek a Kecskeméti Köztemető bejáratánál. Tíz óráig még be lehetett hajtani kocsival, utána azonban már csak a mozgáskorlátozottakat szállító járműveket engedték be. A rendőrség és a városrendészet október 27. és november 2. között megerősített szolgálatot lát el a temető környékén. A temetőhöz érkező járműveket szükség esetén ideiglenes várakozóhelyekre irányítják.

Kapcsolódó tartalom

Sopronban rendőrök és polgárőrök közösen irányítják a forgalmat a temetők bejárata előtt.

Mindenszentek ünnepére és halottak napjára a katasztrófavédők is kiemelt figyelmet fordítanak. Tavaly országszerte 10 esetben kellett kivonulniuk emberi mulasztás okozta temetői tüzek miatt.

„Mi azt tanácsoljuk, hogy aki gyertyát gyújt, vagy mécsest rak, azt egy tűzálló tálra tegye és mindenféle éghető anyagot távolítson el” – hangsúlyozta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

Budapesten, az Új Köztemetőben és a Fiumei Úti Sírkertben lovas rendőrök is járőröznek ezekben a napokban. A fokozott rendőri jelenlét célja, hogy távol tartsák a bűnözőket. A rendőrök ettől függetlenül azt kérik, hogy a temetőlátogatás alkalmával mindenki fokozottan vigyázzon értékeire.

A budapesti temetőkben hosszabb nyitvatartással és az autóforgalom korlátozásával próbálják elkerülni a zsúfoltságot.

Az egyetlen, állami kezelésben lévő sírkertben viszont éppen ellenkezőleg, ingyenes behajtási lehetőséggel várják a megemlékezőket.

„A legnagyobb forgalomra kedden, Mindenszentek napján kell számítani a temetőkben. A közlekedés megkönnyítése érdekében a Fiumei Úti Sírkertben elektromos kisbuszokat állítanak forgalomba, ezek szállítják majd a temetőlátogatókat akár a sírkert legtávolabbi pontjára is, díjmentesen” – számolt be az M1 tudósítója.

Ajánljuk még