Baleset

Szörnyű balesethez hívták a mentőhelikoptert, több kilométeres a torlódás

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Központi megemlékezést is tartanak a temetőkben

Mindenszentek és halottak napja miatt a hosszú hétvégén hosszabban tartanak nyitva a temetők, emellett több helyen tartanak központi kegyeleti megemlékezést is.

Szerdáig reggel hét és este nyolc óra között tartanak nyitva a fővárosi temetők. November 3-ától ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, azaz reggel fél nyolctól délután öt óráig látogathatók a sírkertek.

Idén két temetőben is tartanak központi kegyeleti megemlékezést: október 31-én délután öttől az Új köztemető szóróparcellájában, valamint november 1-jén ugyancsak délután öt órától a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren.

A BTI Temetkezési Divízió a legnagyobb forgalmú Új köztemetőben azzal is segíti a látogatókat, hogy igény szerint november 1-ig térítésmentesen, kisbusszal is eljuthatnak hozzátartozóik sírhelyéhez. A jármű reggel nyolc és délután öt óra között áll rendelkezésre.

A kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében november 2-áig a temetőkbe gépjárművel tilos behajtani. Kivétel ez alól az Új köztemető, ahova ebben az időszakban díjmentesen lehet behajtani. Kivétel ez alól az Új köztemető, ahova ebben az időszakban díjmentesen lehet behajtani.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az európai uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a temetőkbe, ha ezt a sírkertek forgalma lehetővé teszi. Mozgásukban korlátozott látogatóikat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint inkább a kisebb forgalmú délelőtti órákban keressék fel a temetőket.

Az Angeli úti és a Tamás utcai temetőben azonban egyáltalán nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.

A biztonságos temetőlátogatás, valamint a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a BTI a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, valamint a kerületi rendőrök, közterület-felügyelők és polgárőrök is járőröznek majd.

A BTI a Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnát mindenszentek és halottak napján sötétedéstől az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg – jelezték.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ajánljuk még