Fontos

Tavasszal Magyarországra látogat Ferenc pápa

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Száz kilogrammos szovjet bomba került elő Zircen

Száz kilogrammos szovjet légibomba került elő élesített fenékgyújtó szerkezettel Zircen – közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje pénteken.

Gajdos Milán főhadnagy tájékoztatása szerint a bomba Zircen, a Kossuth Lajos utcában, nyílt építési területen került elő. Elszállítása előtt a légibombát hatástalanítják, a biztonságos kivitelezéshez a rendőrség mintegy száz méter sugarú körben lezárta az érintett területet – mondta.

Hozzátette, a lezárás miatt ideiglenesen ki kellett üríteni egy panziót és hat környékbeli családi házat. Az ezred katonái megkezdték a bomba élesített fenékgyújtó szerkezetének eltávolítását – jelezte.


Sikeresen hatástalanították a Zircen talált száz kilogrammos második világháborús szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei pénteken.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: sikeresen eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet elszállították, hogy később megsemmisítsék. A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta.

Ajánljuk még