Videó

Így lőtték le az amerikaiak a kínai kémléggömböt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó – Világbajnok harcos ajánlotta fel kesztyűjét a közmédia jótékonysági akcióján

Meghaladta a hétmillió forintot a Jónak lenni jó számláján eddig összegyűlt felajánlások összege. A közmédia jótékonysági akciója idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja. Érkeznek már a tárgyi felajánlások is: ezekre később licitálni lehet. Az egész napos műsorfolyam december 18-án lesz.  

 

Látványos és izgalmas összecsapásokat láthattak a nézők júniusban Kecskeméten. Az Angliából indult kupasorozat magyarországi fordulóján a világ legjobb K1 és muaythai harcosai léptek a szorítóba.

A rendezvény díszvendége az ukrán származású, Artur Kisenko volt. A muaythai világbajnok ezután egy budapesti jótékonysági gálán is részt vett, ahol egy dedikált kesztyűt adott át a Magyar Muaythay Szakszövetségnek, jótékony célra.

A szövetség pedig most ezt a kesztyűt ajánlotta fel a közmédia idei jótékonysági adománygyűjtő műsorának.

„Szeretnénk a sporttal, összefogással egy más megközelítésben is hozzájárulni ahhoz, hogy nem csak egészséges életre neveljük a fiatalokat, hanem a sportnak van egy nagyon jó összetartó ereje. Itt Magyaországon egyre nagyobb muaythaiközösség alakult már ki, és ezzel a közösséggel együtt összefogva szeretnénk segíteni az arra rászorulóknak” – mondta Czinke Gábor, a muaythai szakszövetség elnökségi tagja.

A Jónak lenni jó idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének gyűjt. A szervezetnek nagy szüksége van az anyagi támogatásra, például a vakvezető kutyák kiképzéséhez, amely hosszú és drága folyamat.

„A vakok szövetségének egy vakvezető kutya kiképzése 4,2 millió forintjába kerül. Ezt a látássérültek nem fizetik, hiszen díjmentesen jutnak a vakvezető kutyushoz, a tanfolyamhoz, illetve a felszereléshez. Egy évben olyan 8–12 kutyát tudunk kiképezni látássérültek részére, és jelen pillanatban 92-en várnak vakvezető kutyára” – magyarázta Schiff Mónika, a Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetője.

A közmédia az idén tizenegyedik alkalommal indította el jótékonysági akcióját. A gyűjtés még csak alig két hete keződött, de már több mint hétmillió forint gyűlt össze. Segíteni a 13 600-as telefonszámon lehet, a 96-os kóddal. Egy hívás vagy szöveges üzenet ötszáz forintos segítséget jelent. A Jónak lenni jó idén is egész napos műsorfolyammal zárul – december 18-án.

Ajánljuk még