logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

71 kiló kokaint rejtett a Csepelen lefoglalt hűtőkonténer

Története legnagyobb drograzziáját tartotta az elmúlt hetekben a rendőrség. Az akcióban csaknem 300 dílerre csaptak le, és 600 millió forintnyi kábítószert találtak. A razzia minden idők legnagyobb drogfogását is elhozta, a Csepeli Szabadkikötőben több mint 70 kilónyi kokaint találtak – számolt be az M1 Híradó.

 

Egyszerre két kábítószer-kereskedőt fogtak el a Pest megyei rendőrök a múlt héten Szentendrén. A dílereket üzletkötés közben érték tetten egyikük lakásában. A rajtaütés is része volt egy országos, de nemzetközi együttműködésben zajló kábítószerellenes akciósorozatnak, amely szeptember végén indult és több hétig tartott.

Ezen időszak alatt 226 büntetőeljárást indítottak vagy folytattak a kollégáim. Több mint kétezer rendőr részvételével jelentős mennyiségű kábítószereket foglaltunk le

– közölte Fülöpné Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense.

A legnagyobb fogást a budapesti rendőrök könyvelhették el. A Csepeli Szabadkikötőben egy Ecuadorból érkezett hűtőkonténer tetejében rejtve 71 kiló, 80 százalékos tisztaságú kokaint találtak. A lefoglalt szállítmány feketepiaci értéke csaknem 14 milliárd forint.

Nagyjából 350 ezer adagnyi kokaint sikerült a kollégáimnak a piacról kivonni. Ez összességében azt hiszem – ennyi nemzetközi kitekintést akkor én is tennék –, hogy nemcsak a magyarországi piacot határozza meg itt az elkövetkezendő pár hónapban, hanem azért itt a régióra is hatással lesz” – fogalmazott Sulyok Viktor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főosztályvezetője.

Kapcsolódó tartalom

A Magyarországon példátlan méretű drograzzia a csomagküldő szolgálatokra is kiterjedt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök képkeretek műanyag hátlapjában rejtve találtak meg 10 kiló kábítószert.

Ilyen típusú rejtéssel még nem találkoztunk, fölvettük az ismerettárba a polikarbonát lapokba elhelyezett anyagokat” – mondta Teleki József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának igazgatója.

A Nemzeti Nyomozó Iroda már megtalálta a képek címzettjeit. A két külföldi férfinál további, nagy mennyiségű drogot is találtak.

Sikerült az elkövetők lakását beazonosítani. Ezen a lakáson házkutatást tartottunk, mely során előkerült még plusz három kilogramm ketamin” – ismertette Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője.

A többhetes drograzzia eredményeképpen összesen 73 kiló kokaint, 65 kiló marihuanát és 23 kiló szintetikus drogot találtak a rendőrök. A lefoglalt kábítószer értéke 14,5 milliárd forint. Háromszáz dílert fogtak el, közülük 91 letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Ajánljuk még