logo

Műsorújság

Rendkívüli

Kaliforniai lövöldözés: 17 éves anya és féléves gyermeke az áldozatok között

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halottak napi megemlékezést tartott csütörtökön a MOB

A Farkasréti temetőben az Olimpiai Bajnokok Falánál tartotta csütörtökön halottak napi megemlékezését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

Az eseményen megjelentek a nemzet sportolói, olimpiai és világbajnok egykori versenyzők, sportszakemberek – többek között Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő, Rejtő Ildikó és Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Jónyer István világbajnok asztaliteniszező.

Az Olimpiai himnusz meghallgatása után Gyulay Zsolt MOB-elnök, olimpiai bajnok kajakos beszédében kiemelte: „Búcsúzni sohasem könnyű, de nemes kötelesség. Az olimpiai család tagjai 1994 óta emlékeznek meg minden évben az elhunyt bajnokokról halottak napja alkalmából a Farkasréti temetőben található emlékfalnál, amelyen 169 név szerepel. A 308 magyar olimpiai bajnok közül 139 van még köztünk” – mondta Gyulay, majd megemlékezett az idén elhunyt négy bajnokról: Csollány Szilveszter tornászról, Marosi Paula vívóról, Korondi Margit és Bodó Andrea tornászról.

Ezt követően felsorolta a legutóbbi megemlékezés, 2021. október 27. óta elhunyt sportolók, sportvezetők, sportorvosok, sportújságírók és más sportszakemberek nevét.

A koszorúzás során a sportállamtitkárság nevében Schmidt Ádám sportállamtitkár, a MOB nevében Gyulay Zsolt és Sákovicsné Dömölky Lídia helyezett el koszorút, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályának nevében pedig Iglói-Nagy István főosztályvezető és Gyurta Dániel Nemzetközi Olimpiai Bizottsági tag, olimpiai bajnok úszó koszorúzott.

Ugyancsak koszorú elhelyezésével emlékezett az elhunytakra a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nevében Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, valamint Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Elhelyezte virágait a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja, a Magyar Olimpiai Akadémia, továbbá sportszövetségek és olimpiai iskolák – a Csík Ferenc, a Csanádi Árpád, a Lemhényi Dezső nevét viselő általános iskolák és az újpesti Bene Ferenc Általános Iskola.

A Himnusz meghallgatásával ért véget az ünnepség, amely után a megjelentek visszafelé megálltak Kolonics György, Lemhényi Dezső és Csanádi Árpád sírjánál, és emlékeztek a sportemberekre.

Ajánljuk még