logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felügyeleti biztost rendeltek ki a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata befejezéséig, de legfeljebb négy hónapra felügyeleti biztost rendelt ki a mezőgazdasági biztosításokat kínáló Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez.

A jegybank csütörtöki közleménye szerint a biztos feladata a biztosító működtetése, valamint pénzügyi helyzetének felmérése.

Ez az intézkedés is jelzi, hogy a jegybank jelenleg kiemelten tekinti át az aszálykárokkal kapcsolatos biztosítói kárrendezési gyakorlatokat

– tették hozzá

Az MNB hivatalból indított vizsgálatban tekinti át a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületének működését. Tájékoztatásuk szerint megvizsgálják az egyesület üzleti terveit és pénzügyi helyzetét is.

Értékelik továbbá a biztosító kárelőleg-kifizetési gyakorlatát, e körben különösen azt, hogy az egyesület miképpen felelt meg az aszály-veszélyhelyzet nyomán kihirdetett kormányrendeletben megfogalmazott előírásoknak.

A felügyeleti biztosi feladatokat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. látja el.

A biztos a kirendelés időtartalma alatt átveszi a növénybiztosító egyesület igazgatóságának feladatkörét, tevékenységéről folyamatosan tájékoztatja a pénzügyi felügyeletet

– áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek

Nyitrai: Az új bortörvény és a borpromóciós program segíti a szőlő- és bortermelőket, növeli a hazai bor népszerűségét
Magyarországon mintegy 30 ezer szőlész, valamint borász tevékenykedik, akik a jövőben is számíthatnak Magyarország kormányának együttműködésére és segítségére. Minőségi előrelépést jelent az ágazat számára az új borpiaci szabályozás, amely a hatósági eljárások újragondolásával és elektronikus ügyintézési lehetőséggel segíti az adminisztrációs terhek csökkentését – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos szerdán az MTI-vel, miután a szőlészek-, borászok-, valamint a hazai borpiac helyzetéről egyeztetett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) székházában Légli Ottó elnökkel.
Belföld

Ajánljuk még