logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség csatlakozott a hidrogénipari világszervezethez

A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség csatlakozott a hidrogénipari világszervezethez a GHIAA-hoz (Global Hydrogen Industrial Association Alliance) – közölte a szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A csatlakozási egyezséget Brüsszelben írták alá, a hétfőn kezdődött Európai Hidrogén hét keretében. Az eseménnyel Magyarország és az itt működő vállalatok, vállalkozások, egyetemek kutatóműhelyek felkerültek a világ hidrogéntérképére – olvasható a közleményben.

Az egyeztetések a csatlakozást követően is folytatódtak a Hyundai brüsszeli székházában. Lepsényi István, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke jármű- és technológiai transzferről, valamint magyar-koreai befektetői workshop létrehozásáról állapodott meg a GHIAA elnökével, aki egyben a koreai szövetséget is vezeti.

Ennek értelmében a Hyundai hidrogénenergetikai termékeket, berendezéseket, alkatrészeket bocsáthat a magyar energiaipar rendelkezésére – tették hozzá. Az egyeztetésekkel a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség szerint olyan együttműködési program kezdődött, amely a Nemzeti Hidrogén Stratégia megvalósítását és az átállást a hidrogéngazdaságra.

Ajánljuk még