Legfrissebb

Megvan, mikor lesz Orbán Viktor évértékelője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Wintermantel: Karácsony az európai szankciók pártján áll

Karácsony Gergely főpolgármester az európai szankciók pártján áll a magyar emberek érdekével szemben – mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán újságíróknak.

Wintermantel Zsolt szerint a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy a szankciók pártján áll, amikor nem támogatta azt a módosító javaslatát, hogy Budapest csatlakozzon Szita Károly kaposvári polgármester kezdeményezéséhez.

A frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén szereplő, a további 20 CAF-villamos beszerzéséről szóló előterjesztéshez nyújtotta be módosító javaslatát, amelyben azt javasolta, Budapest csatlakozzon Szita Károly kaposvári polgármester Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt leveléhez. A közgyűlés többsége azonban leszavazta ezt a javaslatot.

Wintermantel Zsolt újságíróknak felidézte: Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke azért írt levelet Ursula von der Leyennek, hogy „Magyarország megkaphassa a neki jogosan járó pénzeket és hogy az EU változtasson azon a szankciós politikán, ami egyértelműen tönkreteszi Európát és valamennyi tagállamát nagyon súlyos helyzetbe hozza”.

Hozzátette: a magyarok többsége már tudja, szinte a kezdetek óta látja és érzi, hogy ezek a szankciók sokkal inkább ártanak Magyarországnak, mint Oroszországnak és egy felmérés szerint a németek 57 százaléka szerint is elhibázott ez a politika.

Ezen a döglött lovon lovagol továbbra is Karácsony Gergely, és továbbra sem a magyar emberek érdekét képviseli” – jelentette ki Wintermantel Zsolt.

Ajánljuk még