logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott a köztársasági elnök

Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán jelentette be, hogy a következő években végigjárja Magyarországot, minden megyébe ellátogat.

A mosonmagyaróváriak meghívására elsőként Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott azért, hogy közösen emlékezzen az 56-os sortűz áldozataira az ott élő és dolgozó emberekkel.

A vidékjárás első állomása Győrbe vezetett, ahol Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével találkozott.

Az államfő Facebook-oldalán szerdán közzétett bejegyzés szerint egyetértettek abban, hogy „mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében”.

Novák Katalin közölte:

háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződése, hogy „motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez”.

A köztársasági elnök Győr-Moson-Sopron megyében nemcsak a megyeszékhelyre, hanem Lipótra és Mosonmagyaróvárra is ellátogatott. A Szigetközben fekvő Lipóton találkozott a település polgármesterével, Tóth Péterrel, aki egyben a Lipóti Pékség Kft. alapító tulajdonosa.

Tóth Péter beszámolt Novák Katalinnak arról, hogy hogyan alapította a céget és milyen fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban, majd az államfő megtekintette az üzemet is, ahol a pékség Nyugat-Dunántúlra szánt termékeit készítik.

A látogatást követően átsétáltak a szigetközi településen a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolához. Útközben Novák Katalin helyiekkel is találkozott, az óvodások pedig verssel köszöntötték.

Az iskolánál Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes fogadta,

majd az iskola udvarán a szünetben Novák Katalin rövid ideig játszott és beszélgetett a gyermekekkel.

A hetedik osztályos tanulók egy osztályfőnöki óra részeként angol nyelven, kötetlen hangulatban beszélgethettek az államfővel.

Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér karát kereste fel Novák Katalin, ahol a mosonmagyaróvári felsőfokú képzés történetét, valamint a mosonmagyaróvári vár közelmúltban befejeződött rekonstrukcióját mutatták be.

Novák Katalin szerdán részt vesz még és koszorút helyez el az 1956-os mosonmagyaróvári sortűz emlékére szervezett kegyeleti megemlékezésen. A program záró elemeként a megye egyházi, felsőoktatási, kulturális, egészségügyi, politikai vezetőivel találkozik.

Ajánljuk még