Rendkívüli

Újabb erős földrengést jelentettek Törökországból és Szíriából

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szlovák tőkebefektetéssel terjeszkedhet külföldön az informatikai képzéseket szervező magyar vállalkozás

Szlovák tőkebefektetés segítségével terjeszkedhet külföldön a magyar alapítású Green Fox Academy – közölte az informatikai képzéseket szervező vállalkozás kedden.

A Green Fox Academy fejlődését a Sandberg Capital többségi tulajdonosként és stratégiai partnerként támogatja – írták.

A vállalkozás a közlemény szerint olyan befektetőt keresett, amely nem csupán a regionális terjeszkedés pénzügyi hátterét biztosítja, de maga is elkötelezett az oktatási innovációk iránt. Hangsúlyozták, hogy a szlovák társaság több más terület mellett főképp oktatásban és az informatikában érdekelt kelet- és közép-európai cégekhez társul befektetőként.

A Green Fox Academy az informatikai készségek felértékelődése miatt reméli, hogy folytathatja a terjeszkedést.

Szerintük a hagyományos oktatási rendszer nem tud lépést tartani a munkaerőpiac igényeivel, ezért egyre inkább szükség lesz képzéseket szervező vállalkozásokra.

Az alapításuk óta eltelt csaknem 7 évben a kurzusaikon több mint 4 ezren vettek részt, a Green Fox Academy a maga területén Szlovákiában és Csehországban is piacvezető lett – tették hozzá.

A vállalkozás a közlemény szerint több befektetéshez is jutott már. Egyikük máig tulajdonos, míg a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. már eladta a részesedését. Csehországban 2018 óta, Szlovákiában 2021 óta szerveznek képzéseket, mindkét országban nyereségesek.

A vállalat 2020-ban 517,8 millió forint, 2021-ben pedig 901,5 millió forint árbevételt ért el Magyarországon.

Eredménye 2020-ban, elsősorban a külföldi terjeszkedéshez kapcsolódó beruházások és fejlesztések miatt mínusz 61,1 millió forint volt, 2021-et azonban már 208,2 millió forint nyereséggel zárta. Tavaly a csehországi és a szlovákiai árbevétel 250 millió forint volt.

Idén a társaság a 3 országra 1,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel számol, amelynek csaknem felét már a cseh és szlovák operációk adják. A Green Fox Academy csapatának létszáma (alkalmazottakkal, mentorokkal együtt) 113, ami a vállalat nemzetközi pozíciójának erősödése következtében folyamatosan nő.

Ajánljuk még