logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kirepült az utas a féktelenül száguldó bobból Hevesben – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Az Egri Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 19 éves gyanúsítottal szemben, akinek figyelmetlen munkavégzése miatt a sértett kiesett a bobszánkóból – írja az Ügyészség. 

A járási ügyészség határozata szerint a gyanúsított 2022 szeptemberében egy Eger közeli településen lévő bobpályán dolgozott, mint kezelősegéd.

A rá vonatkozó munkaköri leírás szerint feladata volt többek között a biztonsági övek megfelelő bekapcsolásának ellenőrzése. Ez a foglalkozási szabály azért kiemelkedő, mivel a bobszánkó speciális működése miatt, ha a biztonsági öv nem kerül rögzítésre – továbbá, ha az öv az üres járati rögzítő pozíciójában van elhelyezve a fékkar nútjában –, akkor az meggátolja a szánkót használó személy részéről a fék használatát.

A fiatal felnőtt a sértett elindítása előtt megszegte a fent említett foglalkozási szabályt, és nem ellenőrizte, hogy az utas a szánkóba szerelt biztonsági övet rendeltetésszerűen becsatolta-e.

Miután a sértett a biztonsági övvel nem került rögzítésre, és megkezdte a szabad siklást a szánkóval, egy enyhe jobbra ívelésű kanyarban, mivel a féket nem tudta használni, a bobból kiesett, minek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás eredményeként a gyanúsítottal szemben a vádemelés feltételei a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján fennálltak, azonban figyelemmel arra, hogy a terhelt fiatal felnőttkorú, a bűncselekmény elkövetését teljes körűen beismerte, a magatartásának kedvező változása érdekében lehetőség volt a feltételes ügyészi felfüggesztés elrendelésére.

Az Egri Járási Ügyészség a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatti bűnügyben a feltételes ügyészi felfüggesztés idejét egy évben állapította meg, amely ha eredményesen eltelik, a gyanúsítottal szemben az eljárást a vádhatóság megszünteti.

Ajánljuk még