logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ferenc pápát kérte meg Macron, hogy járjon közben a békéért

| Szerző: hirado.hu
Emmanuel Macron francia államfő arra kérte Ferenc pápát, hogy járjon közben a békéért, és hívja fel erre Vlagyimir Putyin elnököt, Kirill pátriárkát és Joe Biden amerikai elnököt is – tudatta közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ferenc pápa hétfőn a vatikáni Apostoli Palotában található dolgozószobájában fogadta audiencián Emmanuel Macron francia államfőt – számolt be a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebookon. Orbán Balázs közlése szerint az egyházfő február óta több alkalommal elítélte az orosz–ukrán háborút, miközben mindvégig igyekezett fenntartani a diplomáciai párbeszédet Moszkvával és a Kremlhez közel álló orosz ortodox egyházzal.

Mint írta, a találkozón Macron arra kérte a pápát, hogy segítsen a béke mielőbbi megteremtésében Ukrajnában, és szorgalmazza Joe Biden amerikai elnöknél, hogy találjanak békés megoldást a konfliktus megoldására.

„Magyarország a háború kezdetétől a tárgyalásokat sürgeti: mi a béketáborhoz tartozunk, az ukrajnai háború eszkalációja helyett az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások hívei vagyunk. Orbán Viktor legutóbb múlt heti berlini látogatása során érvelt a béketárgyalások megkezdése mellett, és hangsúlyozta: a tűzszünet elérésének és a béke helyreállításának eszközét nem az ukrán–orosz egyeztetésekben, hanem az Oroszország és az Egyesült Államok között zajló béketárgyalásban látja”

– hangsúlyozta Orbán Balázs.

A politikus szerint úgy tűnik, hogy világszerte egyre többen látják be: eljött az ideje, hogy minden erőfeszítésünkkel a tárgyalások mielőbbi megkezdésére, az azonnali tűzszünetre és a béke helyreállítására törekedjünk.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még