logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb házkutatást tartott a NAV a DatAdat-ügyben

| Szerző: hirado.hu
Ismét házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a DatAdat-ügyben – írja a Magyar Nemzet. Ismert, a Bajnai Gordonhoz és egykori titkosszolgálati miniszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető cég ellen költségvetési csalás gyanúja miatt zajlik nyomozás.

A héten újabb házkutatást tartott az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a DatAdat Professional Kft. ügyében zajló nyomozás során. Minderről a Magyar Nemzet számolt be, hozzátéve: a cég egyelőre nem reagált az új információkra.

Mint ismert, a Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnökhöz és egykori titkosszolgálati miniszteréhez, Ficsor Ádámhoz köthető cég az adóhatóság gyanúja szerint 2020-ban illegális módon csökkenthette fizetendő adóját, és bevallásában valótlan tartalmú nyilatkozatot téve a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozhatott. A nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt folyik.

Lapunk is megírta, hogy a NAV már szeptember 27-én is tartott egy házkutatást az ügyben, ám a DatAdat akkor cáfolni próbálta ezt a tényt, mígnem a NAV közleményéből kiderült: valóban megtörtént a házkutatás.

Kapcsolódó tartalom

Az adóhatóság akkori tájékoztatásából kiderült, hogy az előző házkutatás nem ment simán: elsőre nem sikerült lefoglalni a társaság könyvelési iratait, mert a kft. nem a bejegyzett székhelyén működött, a vezetők pedig telefonon sem voltak hajlandók megmondani a társaság tényleges működési helyét. Az iratokat a NAV a DatAdat könyvelőjénél sem tudta megtekinteni, mert a megadott címen nem is volt könyvelőiroda. Végül a szükséges iratok jelentős részét a könyvelést végző egyéni vállalkozó be nem jelentett irodájából sikerült lefoglalnia a nyomozóknak – közölte az adóhatóság.

Kapcsolódó tartalom

Szintén a DatAdat-ügyhöz kapcsolódó friss hír, hogy tegnap feljelentéskiegészítést tett a NAV-nál Budai Gyula az ellenzéknek juttatott amerikai pénzek és a DatAdat-botrány legújabb fejleményei kapcsán. A fideszes országgyűlési képviselő azért fordult ismét a hatósághoz, mert a DatAdat kétmilliárd forinthoz jutott hozzá a választást megelőző évben, de a cég beszámolója szerint ebből 1,8 milliárd forintot gyorsan el is költöttek úgynevezett eladott (közvetített) szolgáltatásokra.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még