logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átadták a felújított Mátyás király sétányt Hajdúszoboszlón

Befejeződött Hajdúszoboszló sétáló övezetének a rekonstrukciója; a felújított Szent István parkot és Mátyás király sétányt pénteken adták át a városlakóknak és a turistáknak.

Czeglédi Gyula (független) polgármester jelezte: a beruházás több mint kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, önerő nélkül készült el, amiért köszönetet mondott a kormánynak.

Elmondta, hogy tavaly készült el a Hungarospa strand prémium zónája, ami új lendületet adott a turizmusnak, ezt várják a most elkészült beruházástól is.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója azt mondta,

a jelentős vendégforgalmat produkáló Hajdúszoboszlónak vezető szerepe van a hazai turizmusban.

Míg 2021-ben 253 ezer vendég 842 ezer vendégéjszakát töltött a fürdővárosban, az idén eddig 308 ezren csaknem egymillió vendégéjszakát töltöttek el Hajdúszoboszlón.

A fürdőváros a belföldi turisták körében is népszerű: a szálláshelyek forgalmának a 60 százalékát az idén a hazai vendégek adták – mondta Juhász Szabolcs, hozzátéve, hogy a legtöbb külföldi turista ebben az évben Lengyelországból érkezett Hajdúszoboszlóra: 40 ezren 148 ezer vendégéjszakát töltöttel el a városban, háromszor annyit, mint 2021-ben.

A szakember kitért a nemzetgazdasági szempontból is stratégiai jelentőségű egészségturizmusra.

Azt mondta, a költéseket tekintve ez a szegmens 11 százalék felett rendelkezik a hazai turizmusban, az ágazat részesedése a közvetlen turisztikai kiadásokból pedig 10 százalék körüli.

Bodó Sándor (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője szerint Hajdúszoboszlón jól sáfárkodnak a természeti értékeikkel, a termőfölddel és a termálvízzel, ami egyre több turistát vonz a városba. Jelezte: az élménysétánnyá alakított Mátyás király sétány élménypontjai a térség turisztikai kínálatára is felhívják a turisták figyelmét.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke felidézte: Hajdúszoboszló különleges lehetőséget kapott 95 évvel ezelőtt, amikor megkezdődött a fürdő kialakítása, fejlesztése. Szavai szerint a városban mindig voltak olyan tettrekész emberek és közösségek, akiknek a munkája révén mára létrejött Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma.

Ajánljuk még