logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor megérkezett a brüsszeli csatába

| Szerző: hirado.hu
A magyar miniszterelnök az uniós állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozóján vesz részt Brüsszelben.

Csütörtökön indul az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója Brüsszelben. Az uniós vezetők a kontinens előtt álló kihívásokról tanácskoznak, így a háború, az energiaválság és az infláció is téma lesz a találkozón.

Szerda délután a magyar kormányfő Twitteren tudatta, hogy hatalmas vitára számít az EU-csúcson: „Brüsszel legutóbbi terve a közös gázbeszerzésről arra emlékeztet, amikor együtt vásároltunk oltóanyagokat. Lassú és drága. Hatalmas vitára számítok a közelgő uniós csúcson”.

Egésznapos kormányülés volt szerdán

A Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerdán egész nap a Karmelita kolostorban ülésezett Magyarország kormánya teljes körben, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is.

Az előterjesztések megtárgyalása során világossá vált: Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról Magyarország számára a jelenlegi formájában gázembargót jelent.

A magyar gazdaság és a magyar családok számára viszont az elhibázott brüsszeli szankciók már így is szinte elviselhetetlen terhet jelentenek, ebből elég volt – ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan, hozzátéve: Orbán Viktor ennek megfelelően a háborús szankciós politika átgondolását, ésszerű alapokra helyezését fogja szorgalmazni az EU-s állam- és kormányfők csütörtök-pénteki csúcstalálkozóján.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik Brüsszelbe 2022. október 20-án, ahol az Európai Unió állam-, illetve kormányfõi kétnapos csúcstalálkozót tartanak. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Ajánljuk még