logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Igazi zimankót hoz a hajnal! Az ősz leghidegebb reggele jön

| Szerző: hirado.hu
A fél országban fagyhat péntek hajnalban. Néhol -2, -4 fokig csökkenhet a hőmérséklet – írja az Időkép.hu.

A tegnap érkezett hidegfront nem sok változást hozott időjárásunkban, de a front mögött észak felől hűvösebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe. Ennek hatására már ma hajnalban előfordult gyenge fagy, a Duna–Tisza közén többfelé -2 fokot mutattak a hőmérők, délután pedig 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

(Fotó: MTI/Varga György)

Leghidegebb azonban péntek hajnalban lesz, a derültebb, szélcsendesebb keleti országrészben többfelé várható fagy,

a hidegebb, fagyzugosabb helyeken -2, -4 fok közötti minimumok is lehetnek.

A felhősebb, szelesebb Dunántúlon enyhébb lesz a reggel, a legtöbb helyen 1 és 7 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet.

Pénteken napközben egy közeledő melegfront magasszintű felhőzete borít be minket, de ekkor még csapadékra nem kell számítani. Szombaton viszont többfelé elkel majd az esernyő.
Már jóval enyhébb lesz a hajnal, 5 fok alatti minimumok csak egészen északon fordulhatnak elő, a szelesebb dél-dunántúli tájakon pedig nem lesz hidegebb 12-13 foknál. Napközben felhős lesz fölöttünk az ég, de délutánig számíthatunk naposabb időszakokra, a legtovább délen. Többfelé feltámad a délnyugati szél, a Dunántúlon nagy területen meg is erősödhet. Az ország nagy részén újra elérjük a 20 fokot,

délen 23-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem várható. Csupán keleten, délkeleten lesz időnként több felhő az égen. Kellemes időre készülhetünk, 18-22 fokos maximumokkal.

Hétfőn tovább melegszik az idő, délen helyenként elérhetjük a 25-26 fokot.

Ajánljuk még