logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyöngyösi Márton ismét kiállt a brüsszeli szankciók mellett

| Szerző: hirado.hu
A szankciók jók, és helyesen fogadták el őket – erről beszélt az Európai Parlamentben a Jobbik EP-képviselője. Gyöngyösi Márton nem először áll ki az elhibázott szankciók mellett, korábban is arról beszélt, hogy a szankciók működnek és ennél nincs jobb megoldás. Ráadásul nem ő az egyetlen ellenzéki politikus, aki így látja.

„A szakciók működnek és helyesen fogadtuk el az eddigi megszorító csomagokat”  – így kezdte felszólalását a Jobbik EP-képviselője szerdán Strasbourgban.Gyöngyösi Márton elmondása szerint csak így lehet véget vetni a háborúnak, ráadásul mint – fogalmazott –szerinte minden olyan országot büntetni kell, amely támogatja Oroszországot.

A képviselő úgy fogalmazott:

„Az EU-nek minden országot szankcionálnia kell, amely Oroszországnak katonai technlológiát nyújt, vagy együttműködik orosz vállalatokkal a katonai techológia gyártásában. Tegyük világossá, hogy Kína, Irán és India számára, hogy segítve Oroszországot és megkerülve a nyugati szankciókat az nekünk vörösvonal.”

Kapcsolódó tartalom

Mint kiderült, nem Gyöngyösi Márton az első ellenzéki politikus, aki kiáll a szankciók mellett. A Momentum országgyűlési képviselője nemrég az M1-en mondta azt, hogy szerinte hiába okoz egyre nagyobb gondot az energiaválság Európában, továbbra is támogatni kell az uniós szankciós politikát.

Hajnal Miklós, országgyűlési képviselő azt mondta, hogy

„a szankciók nem csak azért fontosak, mert az európai egység miatt fontosak. A szankciók azért fontosak, mert Oroszország megtámadta Ukrajnát és a gázár is elsősorban ezért emelkedik.”

Gelencsér Ferenc a párt elnöke és egyben frakcióvezetője a Parlamentben beszélt arról, hogy a szankciók működnek.

Kapcsolódó tartalom

De Karácsony Gergely is az uniós szankciós politika mellett állt ki egy augusztusban kiszivárgott videóban, amelyben a főpolgármester azt hitte, hogy kijevi kollégájával beszél, de valójában egy ál-Vitalji Klicskónak a kérdéseire válaszolt.

A baloldal következetesen a szankciók mellett érvel. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, és az MSZP is támogatja az Oroszországnak szánt, de Európát lassan nyomorba döntő büntetőintézkedéseket.

 „Én nem látok jobb lehetőséget, mint azok a szankciók, amik igenis működnek.”

A korábban a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is arról beszélt, hogy szükség van a brüsszeli szankciós politikára.

Gyöngyösi Márton pedig újra és újra elmondja, hogy a szankciók jók, ráadásul annak ellenére támogatja ezeket, hogy a felmérések szerint a magyar emberek ezt máshogy látják.

A magyarok döntő többsége a háborút és az elhibázott szankciókat okolja az áremelkedésért

– erről írt a Magyar Nemzet a napokban. A portál egy friss kutatást szemlézve kiemelte: a megkérdezettek 56 százaléka gondolja azt, hogy a háború befejeződésének egyenes következménye lenne az infláció mérséklődése. Ráadásul a kérdést még a baloldali szavazók is így látják.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még