logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel nyolcmillió forint sérelemdíjat fizethet Szabó Tímea

| Szerző: hirado.hu
Csaknem nyolcmillió forintra büntette első fokon a bíróság Szabó Tímeát, a Párbeszéd politikusát, amiért egy videóbejegyzésében pedofilüggyel hozta kapcsolatba Bús Balázst, Óbuda korábbi polgármesterét. Szabó Tímea állításairól egyértelműen kiderült, hogy egytől egyig légből kapott, motivációját tekintve politikai jellegű, amelynek egyetlen célja Bús Balázs lejáratása, erkölcsi befeketítése és a becsületébe gázolás volt. A bíróság nyilvános bocsánatkérésre és nagy összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte Szabó Tímeát.

Megsértette Bús Balázs jó hírnevét és becsületét Szabó Tímea a bíróság szerint – hívta fel a figyelmet közleményében a III. kerületi Fidesz. A kormánypárti képviselőcsoport tájékoztatása szerint a Fővárosi Törvényszék a napokban hozta meg első fokú ítéletét, amely azután születhetett meg, hogy a parlament felfüggesztette Szabó mentelmi jogát.

A közlemény emlékeztet, hogy a 2022. évi választási kampány idején

Szabó Tímea egy olyan videóüzenetet posztolt a Facebook-oldalán, amelyben egy korábbi, III. kerületben történt pedofilüggyel hozza kapcsolatba Bús Balázst, Óbuda volt polgármesterét.

A baloldali politikus a következő címmel harangozta be sajtótájékoztatóját az említett videóban: „A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt!” A bejegyzést ráadásul StopPedofidesz! hastaggel publikálta.

A Fidesz az ítélet kapcsán emlékeztet, hogy a bíróság iratai szerint a pedofil bűncselekményhez

Óbuda egykori polgármesterének semmi köze nem volt, az ügyben még csak tanúként sem hallgatták meg.

Az ominózus bűncselekmény büntetőeljárása egyébként már jogerősen lezárult, az elkövetők a megítélt büntetésüket töltik.

Kapcsolódó tartalom

Szabó Tímea állításairól egyértelműen kiderült, hogy egytől egyig légből kapott, motivációját tekintve politikai jellegű, amelynek egyetlen célja Bús Balázs lejáratása, erkölcsi befeketítése és a becsületébe gázolás volt – olvasható a közleményben, amely hozzáteszi:

a bíróság nyilvános bocsánatkérésre és nagy összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte Szabó Tímeát.

Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: szomorú, hogy erre az ügyre egyáltalán sor került, de örül, hogy így végződött az eset. Hozzátette azt is, hogy nem azért kért sérelemdíjat, hogy haszonra tegyen szert, hanem hogy legyen következménye ennek a súlyos cselekménynek.

A megítélt sérelemdíj összege a mindenkori parlamenti képviselői alapdíj hatszorosa, azaz 7 896 000 forint, amelyet Bús Balázs teljes egészében a Szent Miklós Kollégium és Gyermekotthont támogató Miklós téri Gyermekekért Alapítvány javára ajánlott fel.

Ajánljuk még