logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására kiírt pályázat nyerteseit

Kihirdették a civil állatvédő szervezetek támogatására májusban kiírt pályázat eredményét: az 500 millió forint keretösszegű pályázaton 187 nyertes részesül 500 ezer és 10 millió forint közötti összegben.

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a keddi budapesti eseményen emlékeztetett arra, hogy a pályázat részeként nemcsak a társállatokkal foglalkozó állatvédő szervezetek részesülhettek támogatásban, hanem a vadon élő állatokkal és haszonállatokkal foglalkozó civil szervezetek is.

Az Agrárminisztérium az elmúlt években több alkalommal nyújtott segítséget a civil állatvédő szervezeteknek, hiszen többször kiírták az állatmenhelyeknek és ebrendészeti telepeknek szóló fejlesztési pályázatot, valamint ivartalanítási támogatásra is pályázhattak a menhellyel rendelkező állatvédők – tette hozzá Nobilis Márton.

Az államtitkár kiemelte: mindannyiunk érdeke, hogy megelőzzük a nem kívánt szaporulatot, ezért az ivartalanítás támogatásán túl az Agrárminisztérium és a Nébih együttműködésének köszönhetően létrejött az ingyenes, online edukációs oldal, a Gazdijogsi, amely a leendő és a jelenlegi állattartók tudásának bővítését hivatott szolgálni.

Az Állatorvostudományi Egyetemmel való együttműködés során lehetőség nyílt a leendő állattartók személyes oktatására is, 500 fő végezhette el a képzést ily módon – fűzte hozzá Nobilis Márton.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az első alkalommal meghirdetett pályázaton nyertes civil szervezetek az elnyert összeget működési költségre, ivartalanításra és állategészségügyi szolgáltatásra, valamint a férőhelyek bővítésének finanszírozására használhatják fel.

Az összes nyertes pályázónak minimum 200 ezer forintot ivartalanításra kell költeni, mivel a kóborállatállomány csökkentése kiemelt feladat – tette hozzá Ovádi Péter.

A több száz hazai civil szervezet áldozatos munkája nélkül nincsen állatvédelem Magyarországon, a számukra kiírt új pályázat egy úttörő kezdeményezés, mely révén a civil szervezetek teljesen új lehetőséget kaptak – fűzte hozzá.

A nyertes pályázatok listája elérhető a www.allatvedelem.hoi.hu weboldalon.

 

Ajánljuk még