logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elfogtak egy férfit, akit emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítanak

Elfogtak egy kálozi férfit, akit nők szexuális kizsákmányolásával, valamint egy férfi fizikai kihasználásával gyanúsítanak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a gyanú szerint a Fejér megyei férfi illegális tevékenységből tartja el magát: nőket szervez ki prostitúciós munkára külföldre már tíz éve.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő nők főként Svájcban és az Egyesült Királyságban dolgoztak prostituáltként.

A szexuális tevékenységük során megkeresett pénzüket teljes egészében haza kellett neki küldeniük vagy hozniuk.

A közlemény szerint a férfi a nőket fenyegette, egyiküket fel is pofozta.

A férfi áldozatai között egy 37 éves férfi is volt, akinek ugyan ételt és fekhelyet biztosított, de az elkövető által használt lakóingatlanhoz tartozó épületrész – ahol a sértettnek aludnia kellett – mindössze három négyzetméteres volt. Sem áram, sem fűtés, sem ablak nem volt a helyiségben, abban mindösszesen egy ágy fért el.

A lakhatásért és az ételért cserébe a férfinak minden ház körüli, fizikai munkát el kellett látnia a fakivágástól kezdve a haszonállatok gondozásán át a bevásárlásig.

Ugyan megengedte neki, hogy a környéken szezonális, kétkezi munkákat vállaljon, azonban az ezért járó fizetséget minden esetben elvette tőle, s azt saját megélhetésére és a családja által lakott ingatlan rezsiköltségeire fordította – írták.

A férfit a rendőrök október 11-én hajnalban, kálozi otthonában fogta el.

A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására – áll a közleményben.

 

A kiemelt kép illusztráció.

Kapcsolódó hírek

Húsz embert fogtak el drogügyletek miatt
Kábítószer-kereskedelemmel vagy -birtoklással kapcsolatban húsz embert fogtak el – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a Police.hu oldalon.
Belföld
Fagyasztóba rejtette főbérlője feldarabolt holttestét
Feldarabolt holttestet találtak egy nő fagyasztójában az Egyesült Államokban. A rendőrség egy családi ház tulajdonosát kereste, aki főbérlőként adta ki a szobáit, azonban a lakók napok óta nem tudták elérni. A nyomozás az egyik bérlőre terelte a gyanút, akinél a házkutatás során megtalálták az eltűnt asszony feldarabolt holttestét. A rendőrség gyilkossági ügyben indított nyomozást, a bérlőt őrizetbe vették.
Külföld

Ajánljuk még