logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Már a külföldi sajtó is arról ír, hogy a szankciók fordítva sültek el

| Szerző: hirado.hu
Már a The Economist hasábjain is azt olvashatjuk, amire a magyar kormány régóta figyelmeztet: a nyugati szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A cikk szerint a szankciók ugyan megviselték az orosz gazdaságot, a recesszió mára már a végéhez közelít, ami a számokból is egyértelműen kitűnik.

  • A Goldman Sachs befektetési bank aktuális aktivitási mutatójából világosan kiderül, hogy az oroszországi gazdasági aktivitás egyre élénkebb, míg a többi nagy európai országé lefelé ível.
  • A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legutóbbi előrejelzése szintén Oroszország gazdasági felépülését igazolja. Míg az IMF áprilisban az orosz GDP 8,5 százalékos visszaesését jósolta 2022-re, ma már egy sokkal kezelhetőbb, 3,4 százalékos csökkenésre számítanak.

Mindez pedig arra utal, hogy Oroszország képes lesz fenntartani katonai kiadásait és folytatni a háborút Ukrajnával – magyarázta a miniszterelnök politikai igazgatója.

A szankciók tehát egyértelműen nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

– tette hozzá Orbán Balázs.

Mindeközben Európának súlyos energia-vészhelyzettel és háborús inflációval kell megküzdenie, ezért sebesen halad a gazdasági recesszió felé – hívta fel a figyelmet.

Majd kiemelte:

itt az ideje, hogy Brüsszel átgondolja szankciós stratégiáját, mielőtt azzal teljesen térdre kényszeríti Európát. Most hatékony diplomáciára, tűzszünetre és mielőbbi békekötésre van szükségünk – ez az európaiak közös érdeke!

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még