Katasztrófa

Törökországból jelentjük: Négy hónapos csecsemőt mentett meg a magyar mentőcsapat

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Merkely: Harminc százalékkal nőtt az SE tudományos teljesítménye a járvány alatt

Míg a legtöbb egyetemen romlott, addig a Semmelweis Egyetem (SE) 30 százalékkal növelte tudományos teljesítményét a koronavírus-járvány alatt – mondta az intézmény rektora csütörtök reggel az M1-en annak apropóján, hogy a világ legjobb 250 egyeteme közé került az SE a Times Higher Education (THE) világrangsora szerint.

Merkely Béla elmondta, hogy a rangsorban a világ 28 ezer egyeteme közül a legjobb 1800-at vizsgálják, és hagyományosan öt terület – oktatási környezet, kutatás, idézettség, az üzleti partnerektől származó kutatás-fejlesztési bevételeket magukban foglaló ipari bevételek és nemzetközi orientáció – mutatói alapján mérik az intézményeket.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány alatt is sikerült növelni például a tudományos teljesítményüket, míg a többi egyetem jellemzően visszaesett például a távmunka miatt.

Kapcsolódó tartalom

A rangsorról azt közölte, ahhoz, hogy a legjobb 250 egyetem között szerepeljen a Semmelweis Egyetem, bizonyos mutatókban a legjobb 10 között kell, hogy legyen. Hozzáfűzte, nagyon magas például az intézményből kikerülő publikációk idézettsége.

A Semmelweis Egyetem oktatási színvonala, kutatási teljesítménye és betegellátási aktivitása példamutató

– fogalmazott a Merkely Béla.

Az intézmény szerdai közleményéből kiderült, hogy az SE a legtöbb indikátorban javítani tudott, legjelentősebbet az idézettség és a kutatás terén. Az Európai Unió tagállamai között a Semmelweis Egyetem a 64. helyen áll, jellemzően német, francia és belga egyetemek előzik meg a listán – tudatták.

Ajánljuk még