logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Horváth Csaba szerint a Gyurcsány-párt EP-listáján landolhat az MSZP-ből kiugrott Ujhelyi István

| Szerző: hirado.hu
Helyet ígértek a DK európai parlamenti listáján Ujhelyi Istvánnak Horváth Csaba zuglói polgármester szerint, aki egy sajtónyilvános beszélgetésen latolgatta a baloldal újjászervezésének lehetőségeit. Szerinte az MSZP elvesztette valóságérzékelését, és odáig jutott, hogy az utca embere már nem tud megnevezni három olyan értéket, ami az MSZP-hez köthető.

 

Nem egyeztettem más pártokkal, de időben jelentettem be – hogy ne okozzon politikai turbulenciát –, ismét elindulok Zugló polgármesteri tisztségéért” – mondta jövőbeni ambícióiról az Index értesülése szerint Horváth Csaba, a XIV. kerület jelenlegi vezetője.

A portál azt írta, Horváth egy beszélgetésen elárulta, hogy hozzá hasonlóan – és a korábbi ígéretével ellentétben – várhatóan újrázna László Imre, a DK újbudai polgármestere is.

Az MSZP-ből távozó Ujhelyi István EP-képviselő döntését kommentálva úgy fogalmazott: nagyon sajnálja, de

bízik benne, hogy megéri neki a harmadik vagy annál alacsonyabb helyezés, amit az európai parlamenti választásra a DK listáján megígértek neki.

A szocialista politikus elismerte, hogy nincs erre bizonyítéka, nem kezelhető tényként, de ha esetleg egy év múlva bejelentik, hogy Ujhelyi István a harmadik a listán, akkor ne lepődjünk meg. Horváth Csaba feltételezése szerint ha a DK önálló listával indul, akkor a harmadik vagy az alatti helyet kaphatja Ujhelyi István.

Kapcsolódó tartalom

Horváth Csaba szerint problémás, hogy a következő önkormányzati és európai parlamenti választásokat egy napon tartják. Ez az ellenzék számára azért jelent gondot, mert

szavazóik a baloldal torzsalkodásait látván elfordulnak tőlük,

ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy míg a pártok az adott településen vállt vállnak vetve közösen kampányolnak a polgármesterjelöltjeik mellett, addig egymással vitatkozva versenyeznek ugyanott az EP-listás képviselőik és európai programjuk mentén.

Karácsony Gergely főpolgármesteri újraindulásának bejelentésére úgy reagált, hogy bár emberileg jó a kapcsolatuk, pártjaik nincsenek politikai kötelékben, mivel a Párbeszéd ezt megszakította. Ha nem lesz új megállapodás, Horváth szerint az MSZP saját főpolgármester-jelöltet állíthat az esetleges előválasztásra. Konkrét név is forog a párton belül, de egyértelműen nem erősítette meg, hogy Tüttő Kata lenne az, és leszögezte, hogy ő maga sem vállalná a főpolgármesteri jelölést.

Horváth Csabát egyébként az MSZP budapesti küldöttértekezlete nemrég megválasztotta a párt fővárosi elnökének.

A politikus beszélt arról is, hogy meglátása szerint az MSZP az elmúlt tíz évben elvesztette a megfelelő valóságérzékelését, és nem talált rá új küldetésére. A tömegpártból rétegpárt lett, amely odáig jutott, hogy az utca embere nem tud megnevezni három olyan értéket, ami az MSZP-hez köthető.

Véleménye szerint az ellenzék erőit össze kell adni, ellenkező esetben újabb választási kudarc elé nézhet a baloldal.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még