Fontos

Az egekbe szökött a cukor világpiaci ára

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb tankerület előtt gyülekeztek tanárok

| Szerző: hirado.hu
Hétfő reggel is volt egy kisebb tanártüntetés, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium pedagógusai vittek petíciót a Közép-Budai Tankerület igazgatójának, béremelést és tárgyalásokat követelve.

Ismét pedagógus demonstráció lassította a forgalmat az egyik fővárosi tankerület épülete előtt, reggel nyolc óra előtt mintegy 100-200 fő gyülekezett a Közép-Budai Tankerületnél.  Az akciót a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanárai szervezték, annak apropóján, hogy a nevelőtestület egy része figyelmeztetést kapott a munkáltatójától, amiért múlt szerdán nem tartotta meg az óráit.

Kapcsolódó tartalom

A múlt heti engedetlenség miatt senkit nem bocsátottak el, de az érintettek nem vették jó néven a kapott figyelmeztetést, ezért vonultak szülőkkel és szimpatizánsokkal együtt a tankerülethez, ahol olyan üzeneteket ragasztottak az épület falára, mint például „elég a fenyegető levelekből!” vagy „a sztrájk alapjog.”

A tanárok petíciót is átadtak a felettesüknek, melyben azt írták: „gyermekeink érdekeit és tanuláshoz való jogát semmi nem segítené jobban, mint az, ha emelt fővel járó, munkáltatójuk által is megbecsült, tisztességesen megfizetett, motivált tanárok taníthatnák őket, rendezett, jól felszerelt, tiszta és karbantartott környezetben.

Múlt héten a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai tüntettek a Külső-Pesti Tankerület előtt hasonló okokból: az iskola több pedagógusa figyelmeztető levelet kapott, amiért előzőleg polgári engedetlenségi akcióban vett részt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még