logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szakértő: A brüsszeli szankciós politika kilátástalan helyzetbe hozta Európát

| Szerző: hirado.hu
A brüsszeli szankciós spirál egy olyan helyzetbe kergette Európát, amiből nem látszódik pozitív jövő. Erről beszélt az M1-en a Századvég vezetője elemzője. Palóc André arra hívta fel a figyelmet, hogy parázs viták alakultak ki a szakciók kapcsán, Brüsszel és a tagállamok is megosztottak, ezért különös jelentősége van a hamarosan induló nemzeti konzultációnak.

Palóc André, a Századvég politikai elemzője a M1 műsorában hangsúlyozta, hogy parázs viták alakultak ki a szankciók kapcsán, és Brüsszel és a tagországok is megosztottak. Ezért különösen fontos jelentősége van a most induló nemzeti konzultációnak. Alig két hete, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy konzultáció indul a brüsszeli szankciókról.

A magyarok Európában elsőként mondhatják el a véleményüket.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy videóban hangsúlyozta, hogy a szankciók negatív hatással vannak a turizmusra is. Az ágazat egyébként sem tért magához a koronavírus óta. „Olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát” – fejtette ki a kormányszóvivő.

Kapcsolódó tartalom

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez, mivel a szankciók hatására a nagyobb városokban jelentősen megemelkedett a gáz és energia ára.

Kaposvár polgármestere arra kérte Ursula von der Leyent, hogy a bizottság vizsgálja felül az Oroszoroszág ellen bevezetett büntetőcsomagokat, valamint fizesse ki a helyreállítási és felzárkózási pénzeket. Közben a múlt heti prágai csúcson a tagországok vezetői is nyomás alá helyezték az Európai Bizottságot.

„Az a baj, hogy ez a szankciós spirál olyan helyzetbe kergette Európát, amiből nem látszódik pozitív jövő” – emelte ki Palóc André.

Az elemző szerint ideje felülvizsgálni a szankciókat, mivel azok súlyosan ártanak az európai gazdaságnak és a versenyképességnek is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még