logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiderült az utalás napja, mutatjuk, mikor érkezik a nyugdíjemelés

| Szerző: hirado.hu
Fontos információt közölt a nyugdíjasokkal Szentkirályi Alexandra, a kormányszóvivő közösségi oldalán árulta el, pontosan melyik nap érkezik a nyugdíjprémium.

Postai kézbesítés esetén az eddig megszokott napon, egyszerre kapják meg az idősek jövő hónapban a megemelt nyugdíjat és a nyugdíjprémiumot, míg banki utalás esetén a rendes nyugdíjtól külön, november 11-én érkeznek meg a megemelt összegek – tájékoztatott Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő legfrissebb Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a

többletet mindenki automatikusan megkapja, tehát nem kell külön kérni.

Mint írta, a kormány 4,5 százalékos nyugdíjemelésről döntött, ám

ez a többlet nemcsak a szokásos havi ellátás összegére rakódik rá, hanem a tizenharmadik havi nyugdíj idei évben kifizetett összegére is jár.

További jó hír, hogy a 4,5 százalékos nyugdíj-kiegészítés nemcsak az öregségi és özvegyi nyugdíjat, hanem az árvaellátást és a rokkantsági nyugdíjat is érinti.

Kapcsolódó tartalom

A januári ötszázalékos emelés óta egyébként a kormány már másodszor fizet inflációkövető kiegészítést a két és fél millió nyugdíjasnak. A korábbi emelésekkel együtt így ebben az évben már összesen 13,4 százalékos emelésnél tartunk.

Mit is jelent pontosan ez a 13,4 százalék? Aki például tavaly decemberben 150 ezer forint nyugdíjat kapott, annak novembertől már 170 100 forint érkezik. Ez a júniusi emeléshez képest több mint 6400 forinttal több, amelyet a nyugdíjas visszamenőlegesen 10 hónapra megkap egy összegben,

vagyis novemberben a postás a 170 ezer forintos emelt nyugdíj mellé még egy összegben több mint 64 ezer forint nyugdíjkiegészítést is hoz. Ehhez pedig még hozzájön a nyugdíjprémium is, amely fejenként legfeljebb tízezer forint lehet.

Az intézkedés bejelentésekor Orbán Viktor kormányfő akkor úgy fogalmazott: egész Európában nehéz idők járnak, de ilyenkor sem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb, nagy nemzeti céljainkat, az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: MTVA

Ajánljuk még