logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ujhelyi: megnyílt az első Esély Piac Hajdúdorogon

Hajdúdorogon nyílt meg az első Esély Piac, amely a jövőben időszakos jelleggel, rendkívül kedvezményes áron kínál majd a tervek szerint alapvető élelmiszereket, zöldségeket és gyümölcsöket a helyi lakosoknak –közölte Ujhelyi István volt szocialista európai parlamenti képviselő, az Esély Közösség alapítója szombaton az MTI-vel.

Az ellenzéki politikus erről Csige Tamás, a település volt szocialista polgármesterének, a hajdúdorogi Esély Kör alapítójának közösségi oldalán közzétett bejegyzése alapján számolt be.

Ujhelyi István tájékoztatása szerint Csige Tamás a többi között arról beszélt, hogy a helyi Esély Kör tagjai kedvezményes áron szerzik be a környékbeli termelőktől a szezonális árut és azt hasonlóan nyomott áron adják tovább a rögtönzött Esély Piacon, ezzel segítve az elszabadult infláció miatt egyre nehezebb helyzetre került családokat.

Csige Tamás hozzátette: elsőként kedvezményes almavásárt tartottak Hajdúdorogon, de a téli szezonban várhatóan szerveznek kedvezményes krumpli- és hagymavásárt is.

„Nem egyszeri alkalomról van szó, az ország különböző pontjain igyekszünk majd hasonló Esély Piacokat szervezni. Ideje, hogy a baloldaltól igazi segítséget kapjanak az emberek” – fogalmazott a hajdúdorogi politikus.

Ujhelyi István ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a hajdúdorogiak kiváló példát mutatnak nem csak az ország többi Esély Körének, de a magyar kormánynak is, amely „rendkívül érzéketlen módon” bánik a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokkal.

Ujhelyi emlékeztetett, hogy a szociáldemokrata alapon szerveződő Esély Köröket alapvetően azért hívják életre, hogy együttműködő, aktív hálózatként segítsék egymást és valódi megoldásokat találjanak a társadalom, illetve a kis helyi közösségek valódi problémáira.

Ajánljuk még