logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sajtóperből fizetné ki a kukásokat Karácsony Gergely

Sajtóperből akarja kifizetni a kukásokat Karácsony Gergely – ez derül ki a abból a videóból, amelyet a Magyar Nemzet közölt. A főpolgármester arra az újságírói kérdésre, hogy miből tudják majd kifizetni azokat a juttatásokat, amelyeket a sztrájk alatt megígértek, nevetve azt válaszolta: bepereljük Önöket. Budapest több pontján még ma is rengeteg csurig telt kukát lehetett látni, miután a hulladékszállítók három napig nem vették fel a munkát – számolt be róla az M1 Híradója.

Dől ki a szemét a kukákból: halomban áll a papír és a műanyag az utcákon. Még szombat délelőtt is ez a látvány fogadta a budapestieket. Több helyen, így például a 13. kerületben sem vitték el a hulladékot.

Pedig a szemétszállítók újra munkába álltak, miután a Fővárosi Önkormányzat azt ígérte nekik, hogy egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rezsitámogatást és bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat kapnak.

„Miből tudják kifizetni ezeket a juttatásokat, amiket most megígértek?” – tette fel a kérdést a Mediaworks riportere Karácsony Gergelynek.
„Bepereljük Önöket és a helyreigazítási perből megnyert pénzből” – válaszolta a főpolgármester.

Karácsony Gergely tehát azt mondta: sajtóperből fogják kifizetni a kukásokat.

Kapcsolódó tartalom

Karácsony Gergely a kukások pénzén nevetgél – ezt írta az Origo. A portál hozzáteszi: a főpolgármester többször is hazugságba keveredett és lebukott az elmúlt napokban, amikor arról beszélt, hogy a fővárosnak nincs pénze béremelésre.

Azzal indokolta ugyanis a dolgozók alacsony bérét, hogy szerinte az elmúlt három évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek.

A nemzeti hulladékgazdálkodási társaság viszont rögtön cáfolta Karácsony Gergely állításait.

A korábbiaknál nemhogy kevesebb, hanem több forrást juttattak. Csak idén 1,4 milliárd forinttal többet utaltak át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, és ezen felül még további 1 milliárdot fizettek ki.

A szemétszállítók az alacsony bérek miatt szüntették be a munkát kedd hajnalban.

A sztrájkhangulatot csak fokozta, hogy a baloldali városvezetés szerintük valótlanságokat terjesztett a fizetésükről.

Miután a bérpapírjaik is igazolták a szemétszállítókat, végül egyezségre jutottak a Budapesti Közművekkel.

A tárgyalásokról eljutott egy felvétel a Metropolhoz. Ezen a fővárosi közműcégeket vezető Mártha Imre sajátos – a portál megfogalmazása szerint – elképesztő stílusban beszélt a dolgozókkal, és azt bizonygatta, hogy van elég pénz a szemétszállító cégben.

A felháborodott kukások viszont szóvá tették, hogy a rajta látható ruha ára nekik többhavi bérükbe is belekerülne.

Mártha Imre az FKF-telephelyére egyik nap kukásautót vezetve érkezett meg – kapta lencsevégre ugyancsak a Metropol. Kifelé viszont már luxusautójával távozott, a kezén a lap szerint 2 millió forintos luxusórával.

A Mediaworks Hírcentrum egy összeállítást készített, amelyben a közművezér a szegények munkájáról énekel. A beszámoló szerint úgy tűnik, mintha Mártha Imre szándékosan provokálná a munkatársait.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még