Fontos

Joe Biden felajánlhatta Putyinnak Ukrajna 20 százalékát a háború befejezéséért

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány

Minden eddiginél több, 775 pályázat érkezett a harmadik negyedévben a Mészáros Csoport alapítványához, a kuratórium végül 56 pályázat 250 millió forintos támogatásáról döntött – közölte az MTI-vel a Pro Filii Alapítvány csütörtökön.

Közleményükben azt írták: az alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021 végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye.

Az idei harmadik negyedévben beérkező 775 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára a kuratórium magánszemélyek 207 pályázatából 19 csaknem 51,5 millió forintos, valamint civil és nonprofit szervezetek 568 kérelméből 37 több mint 198 millió forintos támogatásáról döntött.

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg – írták. Hozzátették: a bírálóbizottság kiemelten kezelte azokat a kérelmeket, amelyek az energiaválság miatt bajba jutott szervezetek megsegítésére irányultak.

Az alapítvány a maximálisan támogatható 10 millió forinttal segíti a többi között a Szeretet Alapítvány az Értelmi Fogyatékosok Keresztény Otthonának Megteremtéséért szervezetet, amely jelenleg 44 fő súlyos, középsúlyos és halmozottan sérült értelmi fogyatékos ember tartós bentlakásos intézményi ellátását, fejlesztő foglalkoztatását biztosítja. A támogatásból az alapítvány által fenntartott, az ’50-es években épült intézmény nyílászárócseréje valósulhat meg. Az Egészséges Ifjúságért Pro Juventa Alapítvány támogatása pedig 40 krónikus, súlyos mentális problémákkal élő gyermek és családjaik kezelését teszi lehetővé az elkövetkező egy évre, de támogatásban részesül a Magyar Pedagógiai Társaság a szakképzésben tanuló sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel élő diákok helyzetének javítása érdekében szervezett konferenciája is.

Az alapítvány emellett támogatja egy ötéves, halmozottan sérült, csípőficamos kisgyermek csípőműtét utáni komplex, egy 8 éves, szintén súlyosan és halmozottan sérült gyermek mozgásfejlesztési rehabilitációját, valamint egy öt és féléves halmozottan sérült kislány terápiáját – írták. Emellett a működéshez szükséges eszközökkel bővülhet az I. Sz. Bókay Gyermekklinika Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Osztálya.

A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a Budapesti Műszaki Egyetem Formula Racing Team-je részt vehet a Formula Student világméretű hallgatói versenyen, de megújulhat a 35 éves Danubius Táncegyüttes népviseleti ruhatára is.

A legtöbb pályázat ezúttal is a Kelet-Magyarországi régióból érkezett, az alapítvány által támogatott programok azonban az ország valamennyi térségére kiterjednek – tartalmazza a közlemény.

Kiemelt kép: Facebook/Pro Filii Alapítvány

Ajánljuk még