logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tűzifaprogram: mindenkinek jut elegendő tűzifa

| Szerző: hirado.hu
Kelendő lett a hatósági áras tüzelő. Az állami tűzifaprogramban az utóbbi hetekben több tízezren jelezték, hogy vásárolnak a maximalizált árú fából, amely az ország szinte összes erdészetében igényelhető, fontos tudni azonban, hogy háztartásonként legfeljebb tíz köbméter a megvásárolható mennyiség – számolt be az M1 Híradó.

A télre készül egy zalaegerszegi férfi. A hatósági áras tűzifát a közeli erdészettől igényelte.

Öt köbmétert megrendeltem ebből az államilag támogatott fából, az százötvenezer forint lesz, meg van szervezve a fuvar is, két héten belül hozzák, szerintem ennél olcsóbban most biztosan nem fog tűzifa kerülni az udvarba – mondta az M1 Híradójának Nagy Ferenc.

Háztartásonként összesen legfeljebb tíz erdei köbméter tűzifa vásárolható hatósági áron.

A program bejelentése óta nagy az érdeklődés a váci erdészetnél is. A sorban állók valamennyien hatósági áras tűzifáról érdeklődnek.

Kapcsolódó tartalom

„Tudjuk biztosítani önöknek a tűzifát” – nyugtatta meg a várakozókat az egyik erdész, aki a részletekről elmondta: már az első napon több százan vásároltak, akkor huszonnégy óra alatt hatvanhatezer köbméter fát kötöttek le, azóta pedig már több mint félmillió köbmétert.

Brüsszelben becsaptak bennünket, Európa padlóra került, az oroszok jól összeszedték magukat, mit lehet ilyenkor csinálni? A kormány egy hétpontos energiatervet dolgozott ki, működik az operatív bizottság, vizsgálják, hogy milyen javaslatok jöttek

– jelentette ki a témában Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

A keménylombos tűzifa köbmétere bruttó harmincezer, a lágylombos és a fenyő pedig bruttó tizenkilencezer forintért vásárolható meg az állami erdőgazdaságok kijelölt helyszínein.

A Kormány.hu oldalon található az a lista, amely az értékesítési és átvételi pontokat rendszerezi. Fontos, hogy a maximált áron kapható tüzelőt a területileg illetékes erdőgazdaságok igazgatóságain lehet igényelni. Az erdészetek hengerelt tűzifát adnak át, annak felaprításáról és szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánljuk még