logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezárás Zuglóban, a közösségi közlekedést is érinti

Felújítási munkák miatt szombattól lezárják a zuglói Vezér utca Fogarasi úttól a Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett közösségi közlekedési járatok előreláthatóan három hétig módosított útvonalon járnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A BKK közleménye szerint újabb szakaszába lép a XIV. kerületi útfelújítási projekt, amelynek keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik. A tervezett ütemben halad a szegélyépítés és a parkolók felújítása, a vízvezeték-kiváltás jelentős része pedig már elkészült – írták.

Közölték, annak köszönhetően, hogy teljes szélességben lezárják a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett útszakasz burkolata a tervezettnél előbb, már novemberig teljesen megújul.

Az érintett közösségi közlekedési járatok, vagyis a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok módosított útvonalon járnak szombattól. A Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek – olvasható a BKK közleményében.

Mint írták, folyamatosan biztosítják a kereszteződésekben a gyalogosok átjutását, és nem zárják le a Tihany téri kereszteződést, hogy az ott lévő óvoda továbbra is megközelíthető legyen gépjárművel. A munkák újabb ütemének végeztével a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát teljes szélességben átadják a forgalomnak.

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során teljesen megújítják a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakítanak ki, új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják majd az akadálymentes közlekedést, továbbá korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cserélik a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, valamint több mint 40 fát és 8300 cserjét ültetnek el.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)

Ajánljuk még