logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 500 millió forintból inkubátorház épült Fülöpjakabon

Több mint 500 millió forintból egy ezer négyzetméteres, kettős funkciójú inkubátorház épült a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabon – közölte a település polgármestere.

Bodor Sándor (független) elmondta: az élelmiszeripari üzemrész minden olyan feldolgozási, raktározási feladatra alkalmas, amelyhez hűtőkamra szükséges. A másik, az üzemcsarnokból, irodákból és szociális helyiségekből álló üzemrész daruzható tárolóval is rendelkezik.

Ebben az épületrészben számos gyártási, raktározási, összeszerelési tevékenység végezhető a csarnok kialakításának köszönhetően. A felszerelés részét képezi egy öt tonnás daru is. Az üzemcsarnokban két kamion egyidejű le- és felrakodása biztosított. Kiemelte: az inkubátorház célja, hogy az alapvető feltételek biztosításával megkönnyítse a vállalkozások létrehozását, kezdeti fejlődését.

Az inkubátorház tetejére egy 50 kilowattos napelem rendszert szereltek.

A csarnok akadálymentesített, az udvaron gépkocsi parkolókat és kerékpártárolókat létesítettek. A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még