Rendkívüli

Több száz embert kellett evakuálni a Szöul peremén pusztító tűz miatt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 200 tételt árvereztek el a Regőczi Alapítvány jótékonysági aukcióján

Szinte az összes tétel új gazdára talált a koronavírus árváit segítő Regőczi Alapítvány szerdai jótékonysági árverésén a budapesti Nagyházi Galériában.

Az árverésen 222 olyan tételt árvereztek el, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kapott ajándékba. A magyarországi ajándékok mellett érkeztek tárgyak egyebek mellett Kuvaitból, Új-Zélandról, az Egyesült-Államokból, Albániából, Lengyelországból, Olaszországból, Vietnamból, Törökországból, Indonéziából vagy Mianmarból.

Legmagasabb áron, 950 ezer forintért kelt el Dzsingisz kán táborát ábrázoló, márvány talapzattal rendelkező aranyozott makett, amely Mongóliából származik. A második legdrágábban, 800 ezer forinton leütött tétel egy madár formájú, színes üvegszobor Finnországból.

Nagy érdeklődés övezte a tételeket, amelyek nagy része élénk licitemelkedés mellet cserélt gazdát: 40 ezer forintról 500 ezerre kúszott fel az ára a Mahmoud Farshchian festménye alapján készült kéziszövésű selyem perzsaszőnyegnek, míg a Türkmenisztánból való aranyozott ivókürt ár a55 ezer forintról emelkedett 480 ezerig.

A pécsi Zsolnay-gyár eozinmázas ivócsanakja (ivóedénye) 460 ezer forintért, egy lengyel szobrászművész hattyúpárt ábrázoló aranyozott bronzszobra pedig 400 ezer forintért kel el. Kicsivel többet, 420 ezer forintot fizettek a Kazahsztánból érkezett aranyozott réz íróasztali készletért.

A Regőczi Alapítvány az árverésen befolyt összeget az árván maradt gyerekek támogatására fordítja. A másfél éve működő alapítvány által támogatottak száma ma már meghaladja a 1300 főt, céljuk a gyerekek hosszú távú támogatása addig.

A jótékonysági árverést az alapítvány nevét adó Regőczi István katolikus pap, egyházi író születésnapján tartották.

A jótékonysági tételek összkikiáltási ára 4 millió 709 ezer forint volt, az árverésen befolyt összeget a későbbiekben jelentik be.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánljuk még