logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ujhelyi Istvánnak erkölcsi kötelessége lenne visszaadnia EP-mandátumát az MSZP-nek a társelnök szerint

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő vasárnap jelentette be, hogy elhagyja az általa korábban „hervadt szegfűként” jellemzett MSZP-t. Jelezte, hogy EP-képviselői székéről nem mond le. Az MSZP szerint erkölcsi alapon vissza kellene adnia mandátumát, ráadásul többmilliós tartozás megfizetését követelik tőle.

Tóth Bertalan hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt Ujhelyi kilépése körüli kálváriáról. A párt társelnöke emlékeztetett, hogy 2019-ben ő volt az MSZP EP-listavezetője nem pedig Ujhelyi. Tóth lemondott a mandátumról, de a választmány Ujhelyi Istvánnak adta a szocialisták egyetlen európai parlamenti mandátumát.

Kapcsolódó tartalom

Arra is kitért, hogy az MSZP képviselői a fizetésük egy részét egy szolidaritási alapba fizetik be, ezt mulasztotta el Ujhelyi István az elmúlt két évben. Hétvégén a tartozás felét rendezte, de a többit nem, ráadásul Tóth bevallása szerint folyamatosan kérte tőle a pénzt szóban és írásban is.

Az MSZP társelnöke azonban nem ezt tartja a legnagyobb problémának, hanem azt, hogy Ujhelyi nem mond le a mandátumáról, ami Tóth szerint a Magyar Szocialista Párt EP-mandátuma.

Kapcsolódó tartalom

A kilépés óta nem beszéltek, de a bejelentés előtt Ujhelyi üzenetben közölte vele a hírt. Tóth felidézte, hogy Ujhelyi korábban társelnök is akart lenni, ezért is tartja meglepőnek az EP-képviselő kilépését.

A társelnök közölte: Elsősorban az a kérésük, hogy Ujhelyi adja vissza a mandátumát, mert az erkölcs ezt diktálja. Tóth szomorúnak tartja az esetet, mert nemcsak egy harcostársat veszít, hanem egy barátot is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Ujhelyi István európai parlamenti képviselő és Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ajánljuk még