logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új magyar intézményt adott át Potápi Árpád János

A magyar kormány támogatásából épített, új intézményt adott át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára ünnepélyes keretek között kedden a muravidéki Radamoson, Szlovéniában.

Az államtitkár a közmédiának nyilatkozva elmonda: a Radamosi Korai Fejlesztői Központ elsősorban az óvodáskorú gyermekek számára épült, ahova nemcsak Radamosról, hanem Lendváról és a környékbeli falvakból is járnak majd gyerekek.

Azt szeretnénk, ha az óvodáskorú gyerekek fejlődési nehézségeire megoldást találnának ezen központ keretein belül” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

Mint mondta, nemcsak a magyar gyerekeket szolgálja ki az intézmény, hanem a szlovén gyerekeket is.

Nekünk azért fontos, mert itt a magyar gyerekeket, a magyar anyukákat, magyar anyanyelvű és magyar képzettségű fejlesztési szakemberek fogadják és látják el” – fogalmazott.

Rámutatott, hogy a radamosi fejlesztői központ a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg, 276 millió forintból. Továbbá reményének adott hangot, hogy tényleg a gyerekeknek az egészségét és a fejlődését szolgálja majd az új intézmény.

Potápi Árpád János emlékeztetett, hogy a beruházás gyakorlatilag illeszkedik abba a sorba, amelyet a magyar kormány az elmúlt 4-5 évben valósított meg a Muravidéken.

Ez közel kétmilliárd forintos támogatást jelent, amely megjelent az óvodák fejlesztésében és megújításában, eszközökkel való ellátásukban, az iskolák támogatásában, valamint a kollégiumokban – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a szakképzés is lényeges volt számunkra, valamint a vállalkozóknak nyújtott támogatások is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Facebook/Potápi Árpád János

Ajánljuk még