logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sütinek álcázva terítette a budapesti taxis a kábítószert

| Szerző: hirado.hu
Virágnyelven adta a kábítószert az a taxis díler, akit a napokban fogtak el a KR NNI kábítószer-bűnözés elleni nyomozói. Egyik vevője ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat büntetőeljárást.

Bűnügyi felügyelet alatt van már az a 47 éves budapesti férfi, akit a múlt héten fogott el a rendőrség. K. Zoltánt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják – olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozás adatai szerint a férfi idén márciustól terjesztette a drogot ismerősei körében, akik között volt egy hivatásos jogviszonyban lévő személy is. A nyomozók éppen azt követően ütöttek rajtuk, hogy az üzletet nyélbe ütötték. A vevő ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja a büntetőeljárást.

Annak ellenére, hogy a díler konspirált módon űzte illegális tevékenységét, a KR NNI kábítószer-bűnözés elleni nyomozói jónéhány bizonyítékot összegyűjtöttek ellene.

A drogot – amit vevőivel egymás között csak patron, izé, süti és lekvár szavakkal helyettesítettek – taxijával szállította ki a megadott címekre.

Kocsijában, valamint lakásában különböző színű és állagú, már kiporciózott, kábítószergyanús anyagokat találtak. Volt ott fehér por, zöld növényi törmelék, de még narancsszínű tabletta is.

Ezen kívül lefoglaltak tőle a rendőrök digitális mérleget, mozsarat, valamint olyan eszközöket, melyeket a drog elrejtésére használt: így üdítős fémdobozt és egy preparált elemet is.

A lefoglalt anyagokról a vegyészszakértő megállapította, hogy MDMA típusú kábítószer.

A 47 éves K. Zoltánt a rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, míg időközben a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el. A nyomozók természetesen vizsgálják, hogy a férfi kiktől szerezhette be a kábítószert, és pontosan kiknek adta tovább. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még