logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Népszámlálás 2022: Mi a teendő, ha elvesztettük vagy nem kaptunk belépési kódot?

Október 16-ig lehet kitölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki online nem tölti ki a kérdőívet a határidőig, számlálóbiztos keresi fel, és egy interjú keretében rögzíti a válaszait. A népszámláláson a részvétel kötelező. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában Kovács Marcell, a KSH Népszámlálási és Népesedési Statisztikai Főosztály vezetője beszélt a legfontosabb technikai információkról.
Hallgassa meg!

Kovács Marcell a műsorban elmondta, hogyha elveszett a belépési kód, esetleg nem is érkezett meg, akkor sem kell kétségbe esni, a Belépés.népszámlálás2022.hu oldalon a Hol találom a belépési kódot? gombra kattintva lehet igényelni.

„A gombra kattintva egy ügyfélkapus azonosítást követően jön egy űrlap, ahol be kell írnunk a pontos lakcímet, ahol ki akarjuk tölteni a kérdőívet, és egy e-mail-címet, amire várjuk a belépési kódot, és a rendszer automatikusan elküldi nekünk a belépési kódot, amivel ki tudjuk tölteni a kérdőívet” – mondta.

Vannak kitöltési pontok is, tehát ha online szeretnénk kitölteni a kérdőívet, azonban az ehhez szükséges eszközökkel nem rendelkezünk, akkor érdemes bemenni a vidéki könyvtárakba vagy polgármesteri hivatalokba, és érdeklődni.

„A népszámlálás a tényleges életviszonyokat képezi fel, tehát az, hogy milyen lakcímre vagyunk bejelentve, ez esetben közömbös, az a fontos, hogy életvitelszerűen hol élünk” – magyarázta Kovács Marcell.

Figyelmeztetett, hogy amennyiben elküldtük a kérdőívet, úgy a tartalmán utólag már nem lehet változtatni.

Ha valaki többször is próbálkozik, ám huzamosabb ideig nem tud belépni, akkor keresse fel az ingyenesen hívható ügyfélszolgálatot a 06 80 080 143-as számon, vagy írjon a kapcsolat@nepszamlalas2022.hu e-mail-címre, ahol segítséget kaphat.

A kérdőívet a www.nepszamlalas2022.hu weboldalon lehet kitölteni.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Ajánljuk még