logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 1400 migránst állítottak meg rendőrök hétfőn

Tartósan ezer fölötti a határsértéssel próbálkozó migránsok száma. A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 1399 illegális migránssal szemben intézkedtek hétfőn – derült ki a rendőrség határrendészeti összesítőjéből.  

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 3-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 674 határsértőt tartóztattak fel és 725 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kapcsolódó tartalom

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 82 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Hercegszántó, Katymár, Kelebia, és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben, összesen 492 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kübekháza, Makó, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Székkutas közigazgatási területén.

Budapesten 8, Győr-Moson-Sopron megyében 26, Heves megyében 1, Komárom-Esztergom megyében 16, Pest megyében 33, Vas megyében 12, Veszprém megyében 4 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, eritreai, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 28 esetben 714, Bács-Kiskun megyében egy esetben 11 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt három esetben, embercsempészés miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még