logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dömötör Csaba: Ha a baloldalon múlna nem lenne se gáztározó, se mobilszolgáltató állami tulajdonban

| Szerző: hirado.hu
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalára feltöltött videójában beszélt a napirend előtti vitákról.

Dömötör Csaba elmondta: „Felszólalt a DK árnyék gazdasági minisztere, Dávid Ferenc és kilátásba helyezte, hogy uniós hatóságok elé viszik a Vodafone megvásárlásának ügyét”. A tranzakció révén a magyar állam is tulajdonrészt szerezne ebben a vállalatban.

Az államtitkár rámutatott: Azokról van szó, „akik korábban már szétprivatizálták a magyar ipart és hogyha rajtuk múlt volna, akkor mostanra nem maradt volna belőle semmi”.

Felidézte, hogy néhány évvel korábban ugyanígy feljelentést tettek a gáztározók visszavásárlásának ügyében is. A gáztározókat még az ő idejükben adták el, a 2010 utáni kabinet pedig visszavásárolta azokat.

„Hogyha az ő politikájuk érvényesült volna, akkor most nem lenne hazai kézben gáztározó egyáltalán. Ennek a jelentőségét, azt hiszem, hogy nem kell külön hangsúlyoznom. És hogyha rajtuk múlna, akkor nem lenne hazai kézben egyetlen mobilszolgáltató sem.” – zárta videóját Dömötör Csaba.

Kiemelt kép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még