logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Angol nyelvű levelet küldött az MSZP-s Horváth Csaba az erdélyi polgármesternek

| Szerző: hirado.hu
Zugló megalapításának 87. évfordulója alkalmából hívta meg az MSZP-s polgármester a kerület két testvérvárosának polgármestereit.

 

Horváth Csaba Zugló polgármestere angol nyelven írott meghívót küldött Zugló testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének. A dokumentumot Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke tette közzé, és ironikusan felvetette: „most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek.”

„Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító” – írta Borbély Ádám. Hozzátette: Zugló másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem kapott meghívót a kerület születésnapjára.

A kormánypárti politikus bejegyzésében arról is beszámolt, hogy a születésnapi gálaműsort több „hiba” is tarkította, például a „a két és fél órás műsorra a lengyel delegációt, élén Racibórz polgármesterével tolmácsgép nélkül ültették be” – részletezte a kormánypárti politikus.

Rámutatott: „utóbbiakért Kinisch Andrea DK-s önkormányzati képviselő, testvértelepülési tanácsnok, a DK-s Arató Gergely országgyűlési képviselő felesége felel bruttó 540 ezer forintos tiszteletdíj mellett”– jegyezte meg Borbély Ádám.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még