logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz-KDNP: Mindenki mondja el véleményét a nemzeti konzultáción!

Míg a brüsszeli szankciós politikát a Fidesz-KDNP ellenzi, addig a baloldal támogatja, ezért fontos, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért a Fidesz-KDNP arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét a nemzeti konzultáción – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez hétfőn eljuttatott videónyilatkozatában.

 

Hollik István szavai szerint Brüsszel korábban azt ígérte, hogy az energiaszektorra nem terjesztik ki a szankciókat, mégis megtették, és bevezették az olajembargót.

Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az energia ára az egekbe szökött, és ez megnehezíti minden európai állampolgár életét, miközben mások nyerészkednek a szankciókon

– fogalmazott.

Úgy folytatta, mára világossá vált, hogy a szankciók nem működnek: a háborúnak nem vetettek véget, miközben „minket gazdaságilag tönkretesznek”. Ennek ellenére Brüsszel szankciós terveit a magyar baloldal aktívan támogatja – mondta Hollik István.

Példaként említette – a Párbeszéd volt európai parlamenti képviselőjének korábbi nyilatkozatát idézve –, hogy Jávor Benedek szerint le kell állítani a gázszállításokat, és „az Oroszországra kivetett szankciók által okozott magasabb költségeket az embereknek kell megfizetni”.

Mi ezzel nem értünk egyet” – tette hozzá a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A szankciók tekintetében tehát politikai vita van:

míg mi, a Fidesz-KDNP ellenezzük, addig a baloldal támogatja a szankciókat

– foglalta össze Hollik István. Fontos azonban, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért kérünk mindenkit, hogy töltse ki a szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációt – zárta szavait.

Kapcsolódó tartalom

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára vasárnap azt mondta az Oroszországot sújtó európai szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációról, hogy a kérdések véglegesítése még zajlik, de várhatóan október közepétől érkeznek majd a kérdőívek, amelyeket online és postai úton is vissza lehet küldeni.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még