logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ahogy az idén, úgy várhatóan jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat

| Szerző: hirado.hu
Ma van az idősek világnapja. A ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott úgy, hogy október 1-jén az idősekre hívja fel a figyelmet. Orbán Viktor a világnapon arra hívta fel a figyelmet, hogy lesz inflációs nyugdíj-kiegészítés, sőt, a következő hónapban nyugdíjprémiumot is fizetnek.

Családi fotókat nézeget az M1 riportjában Eti néni. 90 évesen úgy gondolja: a szeretet a legtöbb, amit kaphat és adhat másoknak. Azt mondja: a családja szeretete miatt érte meg a 90 évet.

„Szeressék egymást, ez a lényeg szerintem, a szeretet, a szeretet az mindennél többet ér!” – mondta Eti néni.

A hosszú, egészséges élet alapjairól: a fizikai, szellemi és lelki aktivitásról tartottak előadást az idősek világnapján a fővárosban. A Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezetnek országszerte 13 ezer tagja van. Programokkal és az idősek igényeinek megfelelő munkalehetőségekkel támogatják őket.

Akik 30-40 évesen aktív életet élnek, jellemzően 50 év felett is megőrzik az egészségüket – erről egy gerontológiai kutató beszélt. Jászberényi József szerint az a legfontosabb, hogy az időseknek is legyenek céljaik.

„Az élethosszig tartó tanulásnak a jelentősége az, hogy az illető a demencia elleni küzdelemben nagyon, nagyon jó alapokat kap a tanulás jóvoltából. Egy nagyon hangulatos és kellemes tanulóközösség része lesz, tehát lelkileg is épül” – mondta.

Kövér László Pápán köszöntötte az időseket. Az országgyűlés elnöke azt mondta: a kormány stratégiai célja, hogy megóvja az idősek életminőségét.

Kapcsolódó tartalom

„A nyugdíjak vásárlóértéke a mostani krízis kitöréséig körülbelül 20 százalékkal nőtt, köszönhetően a 13. havi nyugdíjnak, meg köszönhetően a rezsicsökkentésből fakadó megtakarításoknak is. Ezt az ígéretünket körömszakadtunkig fogjuk tartani” – hangsúlyozta Kövér László.

Ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat.

A miniszterelnök internetes videóban biztosította az időseket arról, hogy a kormány gondoskodik róluk. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek gazdasági teljesítményének köszönhetően sikerült visszaadni azt a 13. havi nyugdíjat, amit a baloldal elvett az idősektől.

„Itt azonban nem állunk meg, a brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is, ezért az idei évben már másodszor ismét inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10-15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok. És még így sem állunk meg. Lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjakkal kapnak majd kézhez. Nehéz idők, válság ide, vagy oda a nyugdíjasainknak Magyarország megadja azt, ami megilleti őket” – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarországon 2 millió 600 ezer nyugdíjas él. Rájuk és a világszerte csaknem 600 millió szépkorúra hívja fel a figyelmet az idősek világnapja, amellyel arra hívják el a figyelmet, hogy mindenkit megillet a méltó öregkor.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még