logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Viharok jönnek-mennek, jégesővel, erős széllel

| Szerző: hirado.hu
A dél, délnyugat felől érkezett felhő- és csapadékrendszer kora délutánra északkelet felé elhagyja hazánkat. Estefelé délnyugat felől újból felhősödés kezdődik. A csúcshőmérséklet a tartósan borult tájakon 15, a délkeleti határnál 25 fok közelében alakul.
(Forrás: OMSZ)

Pénteken a dél, délnyugat felől érkezett felhő- és csapadékrendszer kora délutánra északkelet felé elhagyja hazánkat. Mindeközben dél felől szakadozottá válik a felhőtakaró, kivéve a Dunántúl nyugati részét, illetve az északi tájakat. Késő délután, estefelé délnyugat felől újból felhősödés kezdődik – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután nagyobb eséllyel az ország délkeleti felén szórványosan alakul ki zápor, zivatar, helyenként ismét jégesővel, viharos széllel. Többfelé megélénkül a légmozgás, a Kisalföldön az északnyugati, nyugati, másutt a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet a tartósan borult tájakon 15, a délkeleti határnál 25 fok közelében alakul. Késő estére 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este a dél, délnyugat felől érkező újabb felhő- és csapadékzónából az éjszaka során többfelé várható eső, zápor, egy-egy beágyazott zivatar is. Párás lesz a levegő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este 10 és 17, hajnalban 9 és 15 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még