logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Marad a 13. havi nyugdíj, nyugdíjprémium is várható idén

| Szerző: hirado.hu
Várhatóan idén is fizet nyugdíjprémiumot a kormány – mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány 2010-ben a nyugdíjak értékének megvédését ígérte, és közben – a gazdaság teljesítményére alapozva – vissza is adta a 13. havi nyugdíjat

Ez egy megállapodás, becsületbeli ügynek is tekinti – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, „tartjuk az inflációkövető nyugdíjemelést”.

Hozzátette: ha a nemzetgazdaság növekedése meghaladja a három és fél százalékot, akkor nyugdíjprémiumot is fizetnek. „Bár erről vita van, de szerintem ez idén be fog következni” – jelentette ki Orbán Viktor a jegybank 4 százalékos növekedési prognózisára utalva.

Marad a 13. havi nyugdíj

Orbán Viktor kijelentette, hogy ebben a bizonytalan helyzetben vannak biztos pontok, ilyen a nyugdíjasok helyzete. 2010-ben a nyugdíjasok szenvedtek, elették a 13. havi nyugdíjat, és nem kompenzálták őket. Elmondta, hogy a kormány nemcsak a nyugdíjak értékét védi, hanem a 13. havi nyugdíjat is fenntartja, ez erkölcsi kötelesség. Az infláció mértékének megfelelő korrekciókra mindig lehet számítani és nemcsak a nyugdíjasok, hanem a nyugdíjszerű ellátásban részülők is kapnak, bár utóbbi nem törvényi kötelezettség – tette hozzá a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még