logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Az ellenzék nem ura saját magának, másnak a kottájából játszik

| Szerző: hirado.hu
Nehéz együttműködni olyan emberekkel, akikről tudod, hogy nem urai a saját akaratuknak, hanem valaki másnak a kottájából játszanak – jelentette ki  Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányára reagálva.

Számíthat-e a kormány a hazai baloldalra a szankciók elleni küzdelemben, akár a hazai erőfeszítésekben? Nemrég ugyanis kiderült egy kampányfinanszírozási ügy, amit ők maguk ismertek el: milliárdos nagyságrendben kaptak támogatást Amerikából. Ennek van-e hatása ezen ügyekhez való viszonyulásukhoz – tette fel kérdését Orbán Viktornak a Kossuth rádió riportere.

Orbán Viktor kifejtette, hogy ez nehézséget okoz. Ezt politikával nem foglakozók is könnyen beláthatják – fogalmazott miniszterelnök, hozzátéve:

„nehéz együttműködni olyan emberekkel, akikről tudod, hogy nem urai a saját akaratuknak, hanem valaki másnak a kottájából játszanak”.

Tehát úgy együttműködni valakivel, hogy te tudod, hogy megvásárolták a partneredet, és ott a háttérben van valaki, és nem is ezzel kéne tárgyalni, hanem a háttérben lévő emberrel, mert úgyis ő dönti el, hogy mi lesz, így nagyon nehéz együttműködni bárkivel – fejtette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ez a magánéletben, az üzleti életbe és a politikai életben is nehéz. Hangsúlyozta:

ezért hiba lenne, ha az ellenzékkel való együttműködésre alapozná a kormány és az ország a politikáját, mert ők egyszerűen nem urai saját maguknak. Amerikából fizetik őket, akik fizet, az rendeli a nótát, ezzel kell élnünk, most ilyen ellenzékünk van

– zárta szavait Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még