logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kötelezővé teszik a genderideológia elfogadását a dolgozóknak

| Szerző: hirado.hu
A CitizenGO felszólítja a Deutsche Telekom vezetőségét, hogy vonja vissza a transzgender kézikönyv végrehajtásának követelményét, mert álláspontjuk szerint az veszélyezteti a szólás- és lelkiismereti szabadságot, és jogsértések lehetőségét veti fel a munkavállalókkal szemben.

Megdöbbentőek a Deutsche Telekom magyarországi munkavállalóinak megküldött transzgender kézikönyvben fellelhető abszurd képtelenségek, illetve az előírtak megszegésére vonatkozó jelentési kötelezettség a CitizenGO online keresztény szervezet szerint, ezért aláírásgyűjtést indít, azt követelve, ne erőszakolja rá a dolgozókra a cég a transzgender valóságtagadást.

Elfogadhatatlannak és helytelennek minősíti a kézikönyv a valódi, biológiai nemre vonatkozó névmás és név használatát transzgender személy esetében. „Sértő vagy zaklató is lehet kitalálni valakinek a névmásait, sokkal jobb egyeztetni az egyénnel a névmásokról, amelyeket használni szeretne” – áll a dokumentumban. Illetve „ha nem biztos abban, hogy valaki melyik névmást részesíti előnyben, vagy nem tudja megkérdezni, amikor az első e-mailt ismeretlen személynek írja, mindig használhatja a keresztnevet vagy a teljes nevet”.

A kézikönyv szerint a biológiai nem nem bináris, ami azt jelenti, hogy se nem férfi, se nem nő, de a legtöbb kultúrában a bináris címke jelenik meg a születési anyakönyvi kivonatán (férfi vagy nő).

Kapcsolódó tartalom

„A nemi identitás az én legbelső fogalmát írja le, ami lehet nő, férfi, egyik sem, vagy mindkettő keveréke. A nemi identitás úgy írható le, mint az agy neme. Nem választott, és nem bináris (egész spektrum létezik). Mindannyiunkban van egy mélyen gyökerező érzés arról, hogy hogyan azonosítjuk magunkat, függetlenül a nemi szervünktől. Ez nem a biológiai nemhez köthető, bár sok ember nemi identitása egybeesik vele, egyesek számára azonban a nemi identitásuk az eltér a születéskor kijelölt nemtől, és amelyet az eredeti születési anyakönyvi kivonatukba bejegyeztek (férfi vagy nő). A nemi identitás alapvető szempontja annak, hogy ki is a személy.”

Megjelenik továbbá a kézikönyvben a „genderbread személy” mézeskalács figura is, ami a biológiai nem és a nemi identitás egymástól való függetlenítésének elterjedt szimbóluma.

Ráadásul a kézikönyvben foglaltak végrahajtása kötelező, olyannyira, hogy megsértését a vállalaton belül jelenteni kell

– hívja fel a figyelmet a CitizenGO. A szövegben az áll, hogy „ezen útmutató napi szintű támogatása és végrehajtása minden vezető és alkalmazott felelőssége. Megsértését vagy feltételezett megsértését jelenteni kell az igazgatóságnak/felsőbb vezetésnek”.

Ez nem más, mint a valóságtagadó genderideológia magyar munkavállalókra kényszerítése, a kézikönyv ugyanis azt várja el tőlük, hogy hamis dolgokat állítsanak és tegyenek, így például ne a valódi, biológiai nemükön utaljanak munkatársaikra, hanem mindenkire kívánsága szerint – fogalmaz a petíciós szervezet.

A CitizenGO felszólítja a Deutsche Telekom vezetőségét, hogy vonja vissza a transzgender kézikönyv végrehajtásának követelményét, mert az veszélyezteti a szólás- és lelkiismereti szabadságot, és jogsértések lehetőségét veti fel a munkavállalókkal szemben.

Ajánljuk még