logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Donáth után Márki-Zay és Gyöngyösi is tűz alá vette a DK-vezért

| Szerző: Tokaji Gergő Máté
A Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke Márki-Zay Péterhez és Donáth Annához hasonlóan bírálja Gyurcsány Ferenc minapi nyilatkozatát és jelenlétét a politikában. Az április 3-i történelmi vereségért érdemi felelősséget senki sem vállalt, egymásra mutogatnak pártvezetők és politikusok.

Gyurcsány Ferenc, a legerősebb ellenzéki párt vezetője hosszú idő után kedden adott egy nagyobb lélegzetvételű interjút a Partizán nevű YouTube-csatornán. Az interjúban Márki-Zay Péterre következetesen a „jelölt”-ként hivatkozva a hódmezővásárhelyi polgármestert jelölte meg a történelmi bukás okaként, és nem bánta meg, hogy a választás éjszakáján több baloldali politikushoz hasonlóan nem állt Márki-Zay mögött.

„Azt gondoltam, hogy nekem nincs ott helyem. Hát a kollega úr azt kérte ne legyek jelen. Akkor miért lennék éppen akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő?

Nem mi. Ő”

– fogalmazta meg véleményét a DK-vezér.

Gyurcsány az interjúban több ízben hangsúlyozta, hogy az általa korábban „kapitányként” emlegetett jelölt arra kérte, hogy maradjon távol a kampánytól:

„Ő ugye azt képviselte, valójában mind a mai napig azt képviseli, hogy én egy ármány vagyok. Énmiattam vesztünk.”

Kapcsolódó tartalom

Donáth: Gyurcsány ne mutogasson a másikra

Gyurcsány mondatai alaposan felkavarták az ellenzéki állóvizet. Donáth Anna, a Momentum egykori elnöke és jelenlegi európai parlamenti képviselője már szerdán reagált a volt miniszterelnök szavaira: „Az ellenzéki összefogás minden pártja részt vett a választási kampányban, ezért mindannyian felelősek vagyunk az eredményekért.”

Bár a DK-vezér nevét nem írta le, de félreérthetetlenül Gyurcsányra utalva hozzátette: „Ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra.”

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay: Dobrev az előválasztást sem tudta megnyerni, Gyurcsány 2010 óta folyamatosan elbukik

Csütörtökön a „jelölt” (korábban kapitány) is közösségi oldalán reagált, nem kerülgette a forró kását, nyíltan Gyurcsányra hivatkozott. Márki-Zay Péter azt írta: „A Gyurcsány Ferenccel készített Partizán-interjúban a DK elnöke igyekezett minden felelősséget másra hárítani, többek között rám.”

Szerinte

„a volt miniszterelnök egy apróságot elfelejt, hogy 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban is vereséget szenvedett az ellenzék”.

„Tán arról is én tehetek?” – tette fel a kérdést.

Kapcsolódó tartalom

A hódmezővásárhelyi polgármester bejegyzésében arra is kitért, hogy „Dobrev Klára az ellenzéki előválasztást – amit az ellenzék legnagyobb innovációjának tartok az elmúlt évekből – sem tudta megnyerni, minden bizonnyal pont a férje személye miatt.

„Akkor miből gondolja Gyurcsány Ferenc, hogy egy országgyűlési választás alkalmával sikeresek lehetnek?”

– kérdezi a „jelölt”.

Gyöngyösi: Gyurcsány Ferenc neve és jelenléte termelte ki a negyedik kétharmadot, kár tagadni

Márki-Zay Péter bejegyzése után pontosan egy órával Gyöngyösi Márton is megosztotta gondolatait Gyurcsány kijelentéseiről. A Jobbik elnöke és európai parlamenti képviselője szerint, „az, hogy Márki-Zay Péter mennyire szerepelt jól, mint jelölt, kétségtelenül komoly beszélgetések tárgya lehet”.

„Az viszont tény, hogy Gyurcsány Ferenc neve és jelenléte bármelyik ellenzéki párt környékén már a negyedik kétharmados Fidesz-győzelmet termelte ki. Kár ezt tagadni”

– írta a Jobbik vezetője. Donáth Annához hasonlóan hangsúlyozta, hogy minden ellenzéki pártnak felelőssége volt a vereségben.

Bejegyzésében Jakab Péternek is odaszúrt:

„Az akkori elnökünk kétségtelenül túlságosan balra tolta a pártot,

és a Jobbikot hagyományosan támogató jobboldali, konzervatív rétegeket nem kívánta megszólítani.”

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc Korózs Lajos társaságában (Fotó: Besenyei Gergely/hirado.hu)

Ajánljuk még