logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Parkot neveznek el Wittner Máriáról Csepelen

Wittner Mária volt fideszes országgyűlési képviselőről, Csepel díszpolgáráról nevezik el a volt csepeli Görgey iskola helyén álló megújult parkot – tájékoztatta a XXI. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester a döntés kapcsán elmondta: Wittner Mária rengeteg szenvedésen ment keresztül, mindazonáltal életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak. Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége, és „egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel”.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény szerint Wittner Mária néhány nappal ezelőtti halála pótolhatatlan veszteség, ezért döntöttek úgy, hogy örök emléket állítanak 1956 hősének.

Annak az embernek, aki – meggyőződésem szerint – példakép a jelen és az utánunk jövő nemzedékének, mert nemes lelkű, igazhitű és hazájához hűséges tudott maradni mindhalálig” – fogalmazott a polgármester.

Kiemelt képünk: Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, korábbi országgyűlési képviselő a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2022. február 26-án. (Fotó: MTI/Kovács )Tamás

Ajánljuk még